x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

SUA anunță o reacţie militară masivă: Ameninţarea unui atac cu rachete nucleare din partea Coreei de Nord a crescut

de S.T.   •   29 Oct 2017   •   08:28
SUA anunță o reacţie militară masivă: Ameninţarea unui atac cu rachete nucleare din partea Coreei de Nord a crescut 534
Foto: Agerpres/EPA

Ministrul american al apărării, James Mattis, a avertizat sâmbătă că Coreea de Nord s-ar expune la „o reacţie militară masivă” dacă ar utiliza o armă nucleară, transmite AFP.

„Orice atac împotriva Statelor Unite sau împotriva aliaţilor noştri va fi înfrânt”, a declarat, într-o conferinţă de presă, James Mattis, care efectuează o vizită în Coreea de Sud.

„Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacţie militară masivă, eficace şi zdrobitoare”, a avertizat oficialul american în cadrul unei conferinţe de presă comune la Seul cu omologul său sud-coreean Song Young-Moo.

Washingtonul „nu acceptă o Coree de Nord nucleară”, a mai spus ministrul american al apărării.

Ministrul de externe al Coreii de Nord, Ri Yong-Ho, a declarat în septembrie, în marja Adunării Generale a ONU, că ţara sa ar putea testa o bombă nucleară deasupra Oceanului Pacific.

Tensiunile rămân foarte mari în Peninsula Coreeană ca urmare a efectuării de către Phenian al celui de-al şaselea test nuclear şi a mai multor teste cu rachete balistice, capabile teoretic să atingă teritoriul american.

sati