Antena 3 CNN Externe Suspectul în cazul masacrului din Toulouse, urmărit de mai mulţi ani de serviciile franceze de contraterorism

Suspectul în cazul masacrului din Toulouse, urmărit de mai mulţi ani de serviciile franceze de contraterorism

Suspectul în cazul masacrului din Toulouse, urmărit de mai mulţi ani de serviciile franceze de contraterorism
Sursa foto: Foto:Mediafax
21 Mar 2012   •   13:22
Presupusul autor al crimelor de la Toulouse şi Montauban, Mohammed Merah, era urmărit de mai mulţi ani de serviciile franceze de contraterorism, a declarat miercuri ministrul francez de Interne, Claude Gueant, citat de AFP.

Mohamed Merah, un francez de origine algeriană în vârstă de 24 de ani, "era urmărit de mai mulţi ani de DCRI", serviciul francez de informaţii interne, "dar niciodată nu a apărut un element de natură să sugereze că pregătea o acţiune criminală", a adăugat ministrul francez.

Potrivit lui Geant, suspectul, înconjurat miercuri de forţele speciale într-un imobil din Toulouse (sud-vest), a încetat să mai discute cu poliţiştii.

Ministrul a precizat că "discuţiile s-au întrerupt" între suspect şi poliţişti, după ce Merah le-a explicat pe larg poliţiştilor itinerariul său şi a spus "de mai multe ori" că vrea să se predea.

Mama suspectului, fratele lui şi prietena acestuia au fost plasaţi în arest preventiv în cadrul anchetei privind cele trei atacuri armate soldate cu şapte morţi, a afirmat o sursă judiciară.

Anchetatorii au efectuat de asemenea percheziţii la domiciliile mamei şi fratelui suspectului. Fratele este un simpatizant al islamului radical.

 

 

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close