Ţara în care majoritatea femeilor nu au clitoris. Ţi-ar plăcea o astfel de nevastă?

de L.D.    |    19 Noi 2012   •   23:21
Ţara în care majoritatea femeilor nu au clitoris. Ţi-ar plăcea o astfel de nevastă?
Duminică, ora 9,30, starea de spirit din interiorul clădirii şcolii din Bandung, Indonezia, este festiv. Mamele acoperite de văl şi ruj strălucitor vorbesc şi mănâncă prăjituri cu nucă de cocos. Muzica răsună în sala de întrunire. Există 400 de oameni înghesuiţi la parterul şcolii primare. E cald, zgomot şi haos, iar aproape toată lumea zâmbeşte, scrie guardian.co.uk.

Însă Suminah, în vârstă de 12 ani, nu este veselă. Sub vălul alb, ochii ei au o expresie lividă, uluită, a unui copil care este nedreptăţit de oameni în care avea încredere. Ea stă pe un scaun de plastic, departe de eforturile mamei ei de a o împăca cu o ceaşcă de lapte cu biscuiţi. Fetiţa are dureri severe. Cu numai o oră mai devreme, organele ei genitale au fost mutilate cu o foarfecă în timp de ea stătea întinsă pe o bancă de şcoală.

În cursul dimineţii, 248 de fete indoneziene au fost supuse aceluiaşi calvar. Suminah este cea mai mare dintre ele, cea mai mică având doar 5 luni.

Este aprilie 2006 şi "ocazia specială" este ceremonia "circumciziei feminine", care are loc anual, încă din anul 1958. Fundaţia care mutilează fetele oferă părinţilor 6 lire sterline şi o pungă cu alimente pentru fiecare fiică adusă.

Este bine ştiut faptul că mutilarea genitală a femeilor nu este necesară în legea musulmană. Este o practică veche culturală, care a existat înainte de Islam, creştinism şi iudaism.

„Femeile trebuie să fie caste, pentru a-şi întreţine frumuseţea”, a declarat Lukman Hakim, secretarul fundaţiei Yahasan Assalam. Deşi practica nu este menţionată de Coran şi este interzisă în multe dintre statele islamice, Amidhan, preşedintele consiliului liderilor islamici din Indonezia, susţine că circumcizia este obligatorie pentru fiecare musulmană: „Nu doar că o curăţă, dar o ajută în creşterea armonioasă”.

Deşi în Indonezia mutilarea genitală feminină nu este larg raportată, două studii la nivel naţional între 2003 şi 2010 au constatat că între 86 şi 100% din familiile intervievate şi-au supus fetele acestei practici, de obicei înainte de 5 ani, iar mai mult de 90% din adulţi îşi doresc ca practica să continue.

„Circumcizia potenţează emoţiile, fetele circumcise îşi controlează mai bine poftele sexuale. În plus, ne ajută să urinăm mai uşor şi se reduce mirosul neplăcut”, susţine Hdjella, o profesoară de 57 de ani, care supervizează circumcizii în Bandung, al treilea oraş al Indoneziei.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, beneficiile circumciziei sunt inexistente, iar riscurile medicale sunt serioase, afectând nu doar viaţa sexuală a femeilor, ci cauzând probleme urinare şi depresii.

x close