Un alt mare oraş turistic anunţă o nouă restricţie. Ce trebuie să facă cei care merg la Paris

de Milena Niță    |    09 Aug 2020   •   09:46
Un alt mare oraş turistic anunţă o nouă restricţie. Ce trebuie să facă cei care merg la Paris Pixabay

Un alt mare oraş turistic anunţă o nouă restricţie în criza de coronavirus, respectiv obligaţia de a purta masca de protecţie în zonele aglomerate. Măsura se aplică la Paris.

Noua măsură a autorităţilor franceze urmează să intre în vigoare luni, în capitala Paris, iar măştile vor fi obligatorii pentru toţi cei de peste 11 ani, în anumite zone aglomerate, scrie presa internaţională.

Persoanele trebuie să poarte mască, potrivit noii reglementări, în spaţiile deschise, mai ales în zonele aglomerate şi în cele turistice.

Rata cazurilor pozitive cu noul coronavirus din metropola pariziană este de 2,4% comparativ cu media naţională de 1,6%, potrivit oficialilor francezi. Până în prezent, Franţa a înregistrat aproximativ 200.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 30.000 de decese asociate bolii.

Franţa a reuşit să încetinească răspândirea virusului încă din iunie, dar perioada vacanţelor este dificilă deoarece oamenii ignoră regulile de distanţare socială. 

Directorul Direcției Generale de Sănătate din Ministerului Sănătăţii, Jerome Salomon, a emis un avertisment cu privire la situaţia pandemică actuală: "Virusul continuă să circule foarte activ la nivel mondial. Există o tendinţă ascendentă în Franţa şi Europa", a declarat Salomon într-o conferinţă de presă.
 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close