Antena 3 CNN Externe Un celebru președinte, infectat cu COVID-19. Nu credea în virus!

Un celebru președinte, infectat cu COVID-19. Nu credea în virus!

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Liderul a fost testat luni, pentru a patra oară, după ce a început să prezinte simptome specifice virusului SARS-CoV-2.

Un celebru președinte, infectat cu COVID-19. Nu credea în virus!
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    07 Iul 2020   •   19:25

Președintele Braziliei a ajuns luni la spital pentru o radiografie pulmonară, după ce a prezentat simptome specifice virusului. Rezultate au arătat că acesta este infectat cu noul coronavirus, scrie BBC. Cele trei teste anterioare efectuate de președintele brazilian au ieit negative. 

Președintele Braziliei, unul dintre liderii mondiali care a contestat existența virusului

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este unul dintre liderii mondiali care a contestat existența noului coronavirusului și nu a ținut cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta a îndemnat guvernatorii locali să relaxeze restricțiile impuse din cauza pandemiei, despre care a declarat că ar afecta foarte grav economia. 

În aprilie, declarațiile sale controversate au făcut înconjurul lumii: „Dacă aș lua virusul nu mi-ar fi teamă, ar fi ca o răceală sau o gripă ușoară”. La momenul declarației, Brazilia avea deja 40,000 de cazuri confirmate și un pic sub 3.000 de decese. De asemenea, el a continuat să salute ocazional suporterii fără echipament de protecție, chiar și după ce instanța i-a obligat să poarte mască. 

Brazilia, pe locul doi ca număr de cazuri 

Brazilia este pe locul doi mondial la numărul de infectări cu noul coronavirus, după Statele Unite, raportând 1.6 milioane de cazuri și peste 65.000 de decese. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close