Antena 3 CNN Externe Un nou atac! Trei rachete au lovit ambasada SUA din Bagdad

Un nou atac! Trei rachete au lovit ambasada SUA din Bagdad

Trei rachete au lovit ambasada SUA din Bagdad, iar o persoană a fost rănită minor în urma incidentului, au spus autoritățile americane. Rachetele au ajuns în "zona verde", protejată de măsuri speciale de securitate. 

Un nou atac! Trei rachete au lovit ambasada SUA din Bagdad
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Ian 2020   •   10:28

Atacul a avut loc în timpul protestelor violente care se desfășoară în mai multe orașe din Irak. Cel puțin un manifestant a murit ieri la Bagdad, după ce au intervenit forțele de securitate. 

Forţele irakiene de securitate au lansat, mai întâi, gaze lacrimogene şi, apoi, au deschis focul cu muniţie de război asupra manifestanţilor, la Bagdad şi în marile oraşe din provincie. Peste 100 de persoane au fost rănite, potrivit unor surse neoficiale citate de agenţiile de presă. 

Manifestaţiile din Irak au început de mai multe luni, dar au încetat, temporar, după ce generalul iranian Soleimani a fost ucis, pe aeroportul din Bagdad, de o rachetă americană. Acum, însă, protestele s-au reluat. Oamenii cer demisia tuturor celor aflaţi la putere, pe care îi consideră corupţi şi lipsiţi de legitimitate.

Chiar dacă nu a făcut victime, noul atac asupra ambasadei americane ar putea fi urmat de represalii. "Atacurile violente asupra sediilor noastre diplomatice sunt, pur şi simplu, inacceptabile", a scris, pe Twitter, un influent membru al Camerei Reprezentanţilor. Prim-ministrul irakian a promis că va lua măsuri pentru a preveni noi atacuri asupra ambasadei. Dar în actualul climat tensionat, analiştii politici se îndoiesc că guvernul poate controla grupările armate active în Irak.

Ambasada SUA din Irak, lovită de rachete

×
Subiecte în articol: Irak Bagdad
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close