Antena 3 CNN Externe Un oraş din Siria a fost complet izolat. Un atac de amploare, gata să se producă. Sirienii cer ajutor

Un oraş din Siria a fost complet izolat. Un atac de amploare, gata să se producă. Sirienii cer ajutor

Un atac de amploare ar putea să se producă în provincia siriană Alep, după ce toate mijloacele de comunicare cu această zonă au fost întrerupte. Acest semn anunţă, în general, un asalt major asupra oraşului, crucial în lupta dintre armată şi rebeli.

Un oraş din Siria a fost complet izolat. Un atac de amploare, gata să se producă. Sirienii cer ajutor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   08:35

Insurgenţii sirieni au cerut ajutorul comunităţii internaţionale, în timp ce trupele guvernamentale avansau luni în direcţia unui cartier rebel din Alep.

"De ce Guvernele ţărilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta? În Libia au ajutat la înlăturarea lui Gaddafi, dar în Siria ne lasă să murim", i-a spus unui reporter al AFP Abu Ahmad, un combatant din cartierul rebel Sukkari, din nordul oraşului Alep.

Abu Ahmad a făcut apel "la o zonă de excluziune aeriană" pentru ca rebelii să fie protejaţi de atacurile aeriene ale armatei.

Provincia Alep a fost teatrul a numeroase confruntări în cele 17 luni de conflict.

De asemenea, şi Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie, a făcut apel la o zonă de excluziune aeriană, la frontiera cu Turcia şi Iordania, asemănătoare cu cea din Libia.

Luni, armata a pătruns pe tancuri în cartierul Seif al-Dawla din Alep, controlat de rebeli.

×
Subiecte în articol: Siria Alep ajutor atac
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close