Antena 3 CNN Economic Ungaria vrea să împrumute circa 15 miliarde de euro, de la FMI şi UE

Ungaria vrea să împrumute circa 15 miliarde de euro, de la FMI şi UE

Ungaria vrea să împrumute circa 15 miliarde de euro, de la FMI şi UE
Sursa foto: Foto: economicoutlier.wordpress.com
de M.Z.    |    07 Mai 2012   •   11:59

Guvernul Ungariei intenţionează să încheie un acord de precauţie pe trei ani, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE), pentru stabilizarea economiei, a declarat luni secretarul de stat Mihaly Varga, informează Reuters.

"Ar trebui să semnăm un acord de precauţie pe trei ani, care va fi în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro. Am dedus asta din aşteptările pieţelor, dar cred că punând în balanţă toate aspectele vom ajunge la un astfel de acord", a concluzionat oficialul maghiar.

Pe 25 aprilie, Comisia Europeană s-a declarat pregătită să înceapă negocierile cu Budapesta pentru acordarea unui împrumut, în urma asigurărilor oferite de guvernul condus de Viktor Orban că independenţa Băncii Centrale (MNB) va fi garantată.

Imediat, FMI şi-a anunţat disponibilitatea de a relua, în anumite condiţii, dialogul cu Budapesta, în perspectiva unui nou program de asistenţă.

În 2008, Ungaria a evitat intrarea în incapacitate de plată, datorită unei linii de credit de 20 miliarde de euro de la Banca Mondială, FMI şi Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Ungaria imprumut bani FMI UE
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close