Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Corina Crețu: „România nu a fost pregătită pentru absorbirea acestor fonduri europene încă din prima zi”

Corina Crețu: „România nu a fost pregătită pentru absorbirea acestor fonduri europene încă din prima zi”

Corina Crețu: „România nu a fost pregătită pentru absorbirea acestor fonduri europene încă din prima zi”
08 Mai 2017   •   20:46

Comisarul european Corina Crețu susține că țara noastră nu a fost pregătită pentru absorbirea fondurilor europene, încă de la început. Europarlamentarul a dat și exemplul Poloniei și Spaniei care au pregătit din timp dosarele.

România nu a fost pregătită pentru absorbirea acestor fonduri europene încă din prima zi, așa cum a făcut Polonia, Spania, care au avut mii de persoane care au pregătit aceste proiecte. A lipsit această viziune strategică. Între 2007-2011, 4% absorbție. Foarte multe proiecte s-au făcut pe ultima de sută de metri doar de dragul de a se face. Doamna Sevil Shhaideh mi-a spus că vor depune facturi în valoare de două miliarde de euro. E o politică complicată, mai ales în domeniul transporturilor, a deșeurilor. (...) Legat de birocrație, a fost o formă a statului de a proteja banul european, dar e greșit să pornesti cu această suspiciune că toți vor să fure banul europeană. S-a înțeles că banul european e cel mai controlat. Este un nivel pe care UE se poate baza, faptul că această luptă împotriva corupției a descoperit foarte multe și cu fraude europene”, a declarat Corina Crețu la Antena 3.


 


 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close