Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Punctul de întâlnire: Poziția României în marile jocuri de la Bruxelles

Punctul de întâlnire: Poziția României în marile jocuri de la Bruxelles

Punctul de întâlnire: Poziția României în marile jocuri de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Oct 2017   •   20:28

Este România o victimă a jocurilor politice de la Bruxelles sau în alte capitale europene? Ce mari puteri se opun României?

România și Bulgaria trebuie să adere la spațiul Schengen. Este mesajul clar transmis de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. În ciuda acestui mesaj, politicieni importanți din Uniunea Europeană continuă să se opună aderării României la spațiul Schengen și să mențină în continuare Mecanismul de Cooperare și Verificare în zona justiției.

„Viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusă de Jean-Claude Juncker în Parlamentul European este cea a unui romantic”, a declarat premierul olandez Mark Rutte, care a precizat că se opune intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen.

La rândul lor, mai mulți oficiali germani s-au declarat sceptici cu privire la posibilitatea ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen sau să adopte moneda euro.

Și liderii Austriei s-au pronunțat împotriva dorinței lui Juncker și au evocat precedentul crizei din Grecia.

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close