Antena 3 CNN Externe Ce riscăm dacă mergem în vacanță in străinatate fără asigurare medicală. Un român a plătit o sumă colosală după o criză de fiere în Tenerife

Ce riscăm dacă mergem în vacanță in străinatate fără asigurare medicală. Un român a plătit o sumă colosală după o criză de fiere în Tenerife

Un român a plecat în Tenerife într-o vacață de două luni, însă din nefericire a fost nevoit să se întoarcă în țară mai repede după o criză de fiere din cauza căreia a ajuns la spital.

Ce riscăm dacă mergem în vacanță in străinatate fără asigurare medicală. Un român a plătit o sumă colosală după o criză de fiere în Tenerife
de Andreea Cigolea    |    15 Apr 2021   •   10:08

La trei zile după ce a aterizat în Tenerife, românul a ajuns la spital cu o criză de fiere. Astfel, el a fost internat două zile, în spitalul Quironsalud Costa Adeje. După ce i-a plătit spitalului 1.860 de euro, a luat legătură cu firma de asigurări, care i-a transmis că la întoarcerea în țară să se prezinte la firmă pentru deschiderea unui dosar de daună.

Sumă primita în cazul unor afectiuni preexistente

Bărbatul a depus documente care atestau că avea probleme urologice preexistente, iar pentru că nu a primit niciun răspuns, a dat în judecată firma de asigurări, cerând suma de 1.860 de euro, plătita de el spitalului, dar și suma de 1.650 de euro, cazarea de care nu a mai beneficiat din cauza problemelor de sănătate.

În proces, firma de asigurări a arătat că, potrivit Condițiilor generale de asigurare, "asigurătorul nu acoperă cheltuielile medicale cauzate direct sau indirect de boli cronice sau afectiunni pre-existente intrării în vigoare a contractului de asigurare sau agravarea acestora (inclusiv acutizarea și recidiva acestora) precum și consecințele acestora, cu excepția cheltuielilor medicale că urmare a puseului acut al unei boli cronice și sau afecțiuni pre-existente în limita stabilită conform condițiilor de asigurare", conform ziare.com.

Astfel, suma asigurată a fost de 30.000 euro din care 1.000 euro reprezintă cheltuieli medicale că urmare a unui puseu acut al unei afecțiuni pre-existente sau a unei boli cronice. Firma de asigurări a arătat că, prin firma austriaca AWP Austria GMBH, i-a plătit spitalului din Tenerife suma de 1.135 de lei.

"Parata și-a îndeplinit obligațiile contractuale asumate - dosarul de dauna a fost instrumentat, însă reclamantul nu a furnizat toate informațiile și documentele care i-au fost solicitate, făcând astfel imposibila soluționarea dosarului. Cu toate acestea, parata, prin Compania de asistenta, a achitat contravaloarea cheltuielilor solicitate de spital. Prin urmare, paratei nu i se poate imputa o atitudine culpabila care să justifice pretențiile reclamantului", au arătat avocații firmei de asigurări în proces.

×
Subiecte în articol: Tenerife
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close