Antena 3 CNN Externe Ruşii distribuie în lume vaccinul anti-COVID. Unde vor ajunge primele 100 de milioane de doze

Ruşii distribuie în lume vaccinul anti-COVID. Unde vor ajunge primele 100 de milioane de doze

Rusia a încheiat un nou acord pentru testarea şi furnizarea vaccinului Sputnik-V în străinătate. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de 1 miliard de doze.

Ruşii distribuie în lume vaccinul anti-COVID. Unde vor ajunge primele 100 de milioane de doze
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    17 Sep 2020   •   08:15

"Rusia va furniza 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva coronavirusului companiei indiene Dr. Reddy's. Cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, aflat în faza a treia de studiu. Rusia va furniza în străinătate puţin peste 200 de milioane de doze, jumătate în America Latină şi jumătate în India. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de 1 miliard de doze", relatează Reuters.

Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF) a precizat ca livrările către India ar putea incepe la sfârşitul anului 2020, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara asiatică.

India a declarat săptămâna trecută că are în vedere acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care lucrează în locuri cu risc ridicat de infectare.

"Potrivit raportărilor naţionale, India a trecut miercuri de pragul de 5 milioane de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, oficialii au anunţat decesul a peste 80.000 de locuitori. Cu toate acestea, rata mortalităţii provocată de epidemia de coronavirus nu este la fel de ridicată ca în alte ţări, pentru că India are o populație numeroasă" precizează mediafax.ro

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Rusia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close