Antena 3 CNN Externe Vești bune pentru turiști. A doua cea mai vizitată țară din lume permite circulaţia liberă

Vești bune pentru turiști. A doua cea mai vizitată țară din lume permite circulaţia liberă

Turiștii vor putea vizita din nou Spania. Spania a impus din 15 martie măsuri de izolare și a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie - aprilie 2019.

Vești bune pentru turiști. A doua cea mai vizitată țară din lume permite circulaţia liberă
Sursa foto: Pixabay.com
01 Iul 2020   •   12:11

Noi măsuri de relaxare anunţate de Ministerul de Interne spaniol. Începând de miercuri, 1 iulie 2020, Spania permite circulaţia liberă a cetăţenilor europeni şi urmează să ridice progresiv restricţiile de călătorie în mai multe ţări, totul pe baza unei liste convenite cu Uniunea Europeană.

Ministerul de Interne spaniol a publicat deja în Monitorul Oficial o notă cu noile categorii de călători exceptaţi de la restricţiile de deplasare, indiferent de locul lor de provenienţă. Va fi permisă circulaţia persoanelor cu permise de rezidenţă sau vize de şedere de lungă durată eliberate de statele membre UE şi de cele din spaţiul Schengen.

Spania primește turiști străini de la 1 iulie 2020

Vor putea intra, de asemenea, în Spania persoane care călătoresc din motive familiale şi care dispun de documentele necesare sau persoane aflate în situaţii de forţă majoră. Restricţiile nu se aplică personalului consular, diplomatic, militarilor, organizaţiilor internaţionale, transportului de mărfuri, transportului maritim sau activităţilor din domeniul pescuitului şi nici transportului aerian comercial.

Spania şi-a deschis deja frontierele cu ţările din spaţiul Schengen în data de 21 iunie. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa.

×
Subiecte în articol: Spania turisti masuri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close