Antena 3 CNN High Tech Telefonul, laptopul și televizorul ne pot spiona. Cum ne pot înregistra aceste dispozitive fără voia noastră

Telefonul, laptopul și televizorul ne pot spiona. Cum ne pot înregistra aceste dispozitive fără voia noastră

Telefonul, laptopul sau televizorul smart înregistrează audio și video. Pentru a nu fi în pericol este important să fim atenți atunci când oferim permisiunea de utilizarea a camerei și a microfonului de către aplicații.

Telefonul, laptopul și televizorul ne pot spiona. Cum ne pot înregistra aceste dispozitive fără voia noastră
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   09:45

Laptopurile, telefoanele și televizoareme smart ne pot spiona? Camerele lor pot înregistra video și audio chiar și când nu sunt activate? Este paranoia sau legitim să ne întrebăm asta? În ce condiții aceste dispozitive ne înregistrează fără voia noastră a explicat, la Antena 3 CNN, Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24 IT.

Toate dispozitivele înregistrează. Când vine vorba de telefoane și laptopuri trebuie să fim atenți la permisiunile pe care le dăm aplicațiilor pe care le folosim. De asemenea, trebuie să fim atenți și la ce aplicații ne cer permisiunea, întrucât un joc nu are avea nevoie de camera noastră foto. 

Este bine să utilizăm aplicații de tip antivirus actualizate, deoarece aceste aplicații scanează mereu toate permisiunile, toate accesurile ale aplicațiilor și astfel putem fi mai feriți de riscurile de securitate. 

Citește și: 3 detalii la care să fii atent când vrei să-ți cumperi un telefon nou

"Clasicul plasture pus peste camera poate fi utilizat și el. De asemenea, putem achiziționa dispozitive care ne permit oprirea sau tăierea alimentării camerei web, menținerea la zi a sistemului de operare și e bine să evitați softuri piratate pentru că reprezină un risc în plus atunci când folosiți camera web. 

Este important ca atunci când nu mai folosim o palicație care necesită accesul la cameră și microfon să oprim conectarea cu ascestea", a declarat Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24 IT.

Atunci când ne instalam aplicațiile pe telefon, oamenii au tendința de a da accept la toate permisiunile, și astfel ne sunt accesate sunetul, camera, galeria foto sau agenda telefonică. 

 

×
Subiecte în articol: laptop apel telefonic inregistrare spionaj
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close