Antena 3 CNN International News Restaurantul care vinde cartofi prăjiți de 200 de dolari porția. Pe porție se presară praf de aur iar lista de așteptare ajunge la câteva săptămâni

Restaurantul care vinde cartofi prăjiți de 200 de dolari porția. Pe porție se presară praf de aur iar lista de așteptare ajunge la câteva săptămâni

Rezerva Federală a SUA, mereu în căutarea semnelor inflației, ar putea dori să se oprească în acest local din Manhattan, New York, unde o farfurie de cartofi prăjiți costă de 200 de dolari și împinge pe noi culmi sensul expresiei "bucătărie de înaltă clasă", ironizează CNN.

Restaurantul care vinde cartofi prăjiți de 200 de dolari porția. Pe porție se presară praf de aur iar lista de așteptare ajunge la câteva săptămâni
Sursa foto: cnn
de Adrian Iclozan    |    28 Iul 2021   •   13:29

Restaurantul se numește Serendipity 3 și revendică deja recordul mondial pentru cel mai scump burger, 295 de dolari, și cel mai scump desert de înghețată, de "doar" 1.000 de dolari, adaugă sursa citată.

Din 13 iulie, cartofii prăjiți aici sunt oficial cei mai scumpi din lume, așa cum a stabilit Guiness World Records.

Specialitatea numită "Creme de la Creme Pommes Frites" are la bază cartofi Chipperbec, selecționați și cultivați tocmai pentru a ajunge să fie serviți prăjiți.

Ei sunt "tratați" cu oțet și șampanie, apoi sunt prăjiți, dar nu în ulei, ci în grăsime de gâscă, de două ori, până devin crocanți la exterior, păstrându-se însă pufoși la interior.

Presărați cu aur alimentar, cartofii sunt condimentați cu sare și ulei de trufe și serviți pe o farfurie de cristal ornată cu o orhidee. Alături le stau trufe feliate fin și cremă de brânză de Mornay. Trufele sunt prezente și în sos.

"Trufele sunt actorii principali aici", spune Frederick Schoen-Kiewert,  corporate executive chef la Serendipity.

La fel ca multe alte restaurante, și acesta a fost închis în timpul pandemiei de COVID.

Schoen-Kiewert și directorul de creație Joe Calderone s-au gândit că această rețetă atipică și scumpă de cartofi prăjiți ar fi o bună modalitate pentru a semnala că afacerea lor s-a redeschis.

Rețeta a avut un succes neașteptat: lista de așteptare pentru Creme de la Creme Pommes Frites" a ajuns la 8 - 10 săptămâni. Nu zile!

Atât trebuie să aștepte doritorii pentru a încerca porția de 200 de dolari.

"Au fost 18 luni dure pentru toată lumea și trebuie să ne distrăm puțin", concluzionează directorul de creație de la Serendipity.
 

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti Serendipity
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close