Antena 3 CNN International News Cea mai mare conductă de petrol din SUA este din nou funcţională, după ce a fost închisă 6 zile în urma unui atac cibernetic

Cea mai mare conductă de petrol din SUA este din nou funcţională, după ce a fost închisă 6 zile în urma unui atac cibernetic

Vineri, un atac cibernetic a distrus conducta principală de gaz care transportă benzină către coasta de est a SUA.

Cea mai mare conductă de petrol din SUA este din nou funcţională, după ce a fost închisă 6 zile în urma unui atac cibernetic
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2021   •   17:00

The Global Colonial System Pipeline este cea mai mare din Statele Unite, care se întinde pe mai mult de 5.500 de mile și transportă mai mult de 100 de milioane de litri de combustibil pe zi.

Din cauza atacului a trebuit închisă inițial întreaga rețea, imensă, de conducte. 

La 6 zile după atac, conductele sunt din nou funcţionale.

În timp ce impactul rămâne să fie cuantificat, închiderea reţelei a redus nivelul de disponibilitate pe termen scurt al combustibililor, fapt ce a generat o creştere a preţurilor.

Daca, la iînceputul lunii martie, preţul benzinei din California ajunsese la 3,68 dolari galonul , acum el a ajuns la un nivel dramatic, probabil cel mai mare dintotdeauna, 5,19 dolari, pentru marca "V-power", la San Diego şi Los Angeles.

Compania a declarat că repornirea liniei va fi efectuată în mai multe faze.

În Virginia, un mare procent al staţiilor de încărcare au rămas fără benzină, din cauza oamenilor care, pe fondul panicii, au cumpărat tot ce se putea.

Experţii spun că repornirea conductelor va asigura un flux de benzină care va readuce lucrurile la normal. 

Dar operatorii conductelor avertizează că va dura câteva zile până când producţia şi livrarea vor reveni la normal. 

Între timp, staţiile de benzină de pe Coasta de Est aşteaptă cu nerăbdare să primească benzina atât de căutată de către clienţii lor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close