Antena 3 CNN International News Joe Biden și Volodimir Zelenski, discuție cu privire la sprijinul acordat de SUA Ucrainei. Ce conține noul pachet de ajutor militar

Joe Biden și Volodimir Zelenski, discuție cu privire la sprijinul acordat de SUA Ucrainei. Ce conține noul pachet de ajutor militar

Președintele american Joe Biden a vorbit miercuri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-l informa cu privire la sprijinul SUA pentru Ucraina, potrivit Casei Albe.

Joe Biden și Volodimir Zelenski, discuție cu privire la sprijinul acordat de SUA Ucrainei. Ce conține noul pachet de ajutor militar
Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   21:58

Potrivit unui oficial american, discuția celor doi a durat aproximativ o oră, de la 18:41 până la 12:39, ora României. Zelenski a anunțat pe Twitter apelul, spunând că ”au evaluat crimele de război ale Rusiei” și ”au convenit să întărească sancțiunile”.

Joe Biden i-a transmis liderului de la Kiev că SUA va trimite un nou pachet de ajutor militar, constând în arme, muniție și alte asistențe de securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari.

"Armata ucraineană a folosit armele pe care le furnizăm cu un efect devastator. În timp ce Rusia se pregătește să-și intensifice atacul în regiunea Donbas, Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei capacitățilede a se apăra", a spus Biden într-un comunicat.

Pachetul va include atât noi tipuri de arme, cât și tipurile de echipamente pe care SUA le furnizează Ucrainei de săptămâni întregi. Noul echipament include ”sisteme de artilerie și vehicule blindate de transport de trupe”.

”Am aprobat și un transfer de elicoptere”, a anunțat liderul american.

Transportul de 800 de milioane de dolari aduce la peste 3 miliarde de dolari suma totală a asistenței militare pe care SUA au oferit-o Ucrainei.

”Furnizarea constantă de arme de la SUA și aliații și partenerii săi a fost esențială Ucrainei în susținerea luptei împotriva invaziei ruse. A contribuit la asigurarea faptului că Putin a eșuat în scopul său inițial de a cuceri și controla Ucraina. Nu ne putem odihni acum”, a declarat Joe Biden.

Președintele SUA a spus că l-a asigurat pe Zelenski că ”poporul american va continua să fie alături de curajosul popor ucrainean în lupta sa pentru libertate”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close