Antena 3 CNN Externe Rusia amenință, după incidentul din Marea Neagră: ”Putem şi bombarda, şi nu de-a lungul rutei, ci direct asupra ţintei”

Rusia amenință, după incidentul din Marea Neagră: ”Putem şi bombarda, şi nu de-a lungul rutei, ci direct asupra ţintei”

Rusia este pregătită să-şi apere inviolabilitatea frontierelor sale atât pe căi diplomatice, cât şi prin mijloace militare, a avertizat joi ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă Interfax, la o zi după incidentul cu distrugătorul britanic Defender, când forţele ruse susţin că au deschis foc de avertisment în direcţia navei britanice care, potrivit Moscovei, a intrat în ceea ce aceasta pretinde a fi apele teritoriale ruse în zona din jurul Crimeii, peninsulă anexată de Rusia în 2014, a cărei apartenenţă la Federaţia Rusă nu este recunoscută de comunitatea internaţională.

Rusia amenință, după incidentul din Marea Neagră: ”Putem şi bombarda, şi nu de-a lungul rutei, ci direct asupra ţintei”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2021   •   20:43

Ministrul adjunct de Externe Sergei Ryabkov avertizează împotriva „acțiunilor provocatoare” pe care statele le-ar putea desfășura „sub pretextul livertății de a naviga”.

„Siguranța țării noastre este cea mai importantă”, spune Ryabkov.

„Ne putem baza pe bunul simț, cerem ca regulile internaționale să fie respectate și, dacă asta nu se întâmplă, putem recurge la bombardamente”.

„Cei care încearcă să ne testeze forța riscă foarte mult. Invit Marina Regală să ia în considerare să schimbe numele navei din ”Defender” în ”Aggressor'”.

Moscova îi avertizează pe toţi cei care se vor angaja în provocări similare situaţiei cu distrugătorul britanic Defender că eventualele consecinţe ar putea fi dintre cele mai grave, a insistat diplomatul rus, adăugând: 'Este un episod foarte grav, noi condamnăm acţiunile părţii britanice'.

 La rândul său, Marea Britanie a declarat că Rusia face o relatare inexactă a incidentului. Nu a fost tras niciun foc de avertizare și nu au fost aruncate bombe în calea distrugătorul britanic HMS Defender.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Marea Neagrã incident
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close