Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fănuş Neagu: Adrian Păunescu este mai viu decât mulţi dintre noi

Fănuş Neagu: Adrian Păunescu este mai viu decât mulţi dintre noi

Fănuş Neagu: Adrian Păunescu este mai viu decât mulţi dintre noi
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Noi 2010   •   12:03

Adrian Păunescu e mult mai viu decât mulţi dintre noi. Declaraţia aparţine scriitorului Fănuş Neagu, care a comentat cu tristeţe decesul poetului. Scriitorul l-a descris pe Adrian Păunescu drept un "poet şi gazetar de geniu şi un om de înaltă nobleţe sufletească".

"E o vineri neagră (...), o zi din cea mai cumplită evanghelie a însingurării. Venită din ocoluri arhaice, moartea a lovit iarăşi năprasnic în generaţia mea, răpindu-l pe poetul şi gazetarul de geniu şi omul de înaltă nobleţe sufletească Adrian Păunescu", şi-a început Fănuş Neagu omagiul adus poetului.

"Cândva, demult, scriam despre el că s-a localizat definitiv în anii tinereţii. Azi, îmi dau seama că n-am greşit. A fost, cât timp şi-a sfinţit tălpile pe acest pământ românesc, pe care l-a iubit fără de măsură, cel mai tânăr dintre noi, cel mai încărcat de vifore şi de mânie", a mai spus scriitorul, potrivit Mediafax.

A fost blestemat să iubească o ţară în care nebunii clocotesc de ură

"Blestemat să iubească mereu o ţară în care nebunii clocotesc de ură, Adrian Păunescu şi-a hrănit zorile numai cu amurguri. Şi azi pleacă. El n-a murit, el este un râu care a coborât în propriile izvoare înmiresmate. Ca să se schimbe acolo în coloană dorică alături de Nicolae Labiş, Nichita Stănescu, Ioan Alexandru, Marin Sorescu, Gheorghe Tomozei, Mircea Micu şi alţii, spre a ne sprijini în eternitate acest pământ românesc gata să se scufunde.

„Păunescu s-a născut ca să moară şi să nu doarmă, ci să vegheze în eternitate la dăinuirea neamului său. Sunt convins că e mult mai viu decât mulţi dintre noi. Odihnească-se în pace", a conchis Fănuş Neagu.

Poetul Adrian Păunescu a murit vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu scriitor deces
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close