Antena 3 CNN Timp liber Film Campioana Ana-Maria Brânză spune „Hai România!” la Berlinală

Campioana Ana-Maria Brânză spune „Hai România!” la Berlinală

Campioana Ana-Maria Brânză spune „Hai România!” la Berlinală
08 Feb 2013   •   15:35
Recent medaliată cu argint la Campionatul Mondial de scrimă din Qatar, spadasina Ana-Maria Brânză este una dintre personalitățile sportului românesc care au ales să susțină România și într-o altă competiție decât cea sportivă. „Așa cum noi, sportivii, avem nevoie de susținerea celor de acasă, și filmul românesc are nevoie de susținerea voastră”, spune Ana-Maria Brânză, care se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!” după Cristian Ţopescu, Ivan Patzaichin, Laura Badea și Alin Moldoveanu.

Mai sunt trei zile până la premiera mondială a celui mai așteptat film românesc de început de an, „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, în competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Pe 11 februarie, la ora 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast va avea loc proiecția oficială a filmului, în prezența actorilor, a regizorului și a unor membri ai echipei. „Poziția copilului” este singura producție românească dintre cele 19 titluri care concurează pentru trofeele celei de-a 63-a ediții a festivalului

Ana-Maria Brânză a cucerit numeroase medalii și este una dintre cele mai bune spadasine ale României. A obținut titlul de vice campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), medalii de aur la Campionatele Mondiale de scrimă și la cele europene. Mesajul ei poate fi vizionat aici:


În următoarele zile, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul   pozitiascopilului.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.
 
Luminița Gheorghiu  și  Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici:  https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU..

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București.



 

 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close