Antena 3 CNN Actualitate Media Leonard Orban, despre Traian Băsescu: Este decizia sa dacă ţine sau nu cont de părerile consilierilor săi

Leonard Orban, despre Traian Băsescu: Este decizia sa dacă ţine sau nu cont de părerile consilierilor săi

Leonard Orban, despre Traian Băsescu: Este decizia sa dacă ţine sau nu cont de părerile consilierilor săi
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Oct 2011   •   23:29

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Externe, a dezvăluit în emisiunea „Vorbe grele", realizată de Victor Ciutacu, că a conlucrat foarte bine cu Traian Băsescu în perioada în care i-a fost consilier.

„În situaţii complicate am gestionat relaţiile cu Consiliul European. Vă reamintesc că preşedintele României este singurul reprezentant al României în Consiliul European. Au fost şi sunt dosare foarte grele şi a trebuit să pregătim foarte bine aceste acţiuni“, a precizat Orban.

Victor Ciutacu s-a arătat nedumerit de faptul că, în cazul României, preşedintele este reprezentant în Consiliul European.

„În cazul altor ţări am văzut că premierul îşi reprezintă naţiunea în Consiliul European. Există o regulă, există o cutumă? Cum se desemnează chestiile astea?“, a explicat realizatorul TV.

Orban a răspuns că este „o decizie naţională“, deşi înainte a spus că numirea preşedintelui României drept reprezentant al ţării în Consiliul European a fost „o decizie politică.“

„Dintre cele 27 de stat membre cinci sunt reprezentate de preşedinţii lor în Consiliul European“, a adăugat Orban.

Întrebat cum este Traian Băsescu în calitate de şef al echipei sale, fostul consilier prezidenţial a răspuns că şeful statului organizează periodic, aproape zilnic, întâlniri cu consilierii domniei sale şi ascultă punctele de vedere ale tuturor.

„Ţine cont de ele după ce le ascultă?“, a întrebat tranşant Ciutacu.

„Este decizia dânsului dacă ţine cont sau nu ţine cont, în funcţie de problematică. Dar vreau să vă spun că ascultă“, a declarat Orban.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close