Antena 3 CNN Actualitate Media TVR este într-o situaţie financiară dramatică, dar face angajări spectaculoase

TVR este într-o situaţie financiară dramatică, dar face angajări spectaculoase

TVR este într-o situaţie financiară dramatică, dar face angajări spectaculoase
Sursa foto: Foto: reflectiieconomice.zilisteanu.ro
18 Dec 2011   •   15:56

Televiziunea Roomână se află într-o situaţie financiară dramatică, are datorii de peste 100 de milioane de euro şi conturile blocate de ANAF. Şi totuşi, îşi permite să dea salarii de 52 de milioane de lei vechi debutanţilor şi să menţină o schemă de personal de dimensiunile celei de pe vremea lui Ceauşescu. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unei stenograme, de la o şedinţă a Consiliului de Administraţie al TVR.

Fragmente din stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 29 noiembrie 2011

Lucia Hossu Longin :  Acum, de curând, a fost angajată o tinerică, care nu are o zi de presă, cu 52 de milioane. Am cerut plafonarea acestor...

Anne Marie Jugănaru : La ce redacţie?

Lucia Hossu Longin : La Redacţia Social-Economică, n-are o zi de vechime în presă, nu ştie nimic, are 50 de milioane, nu se poate!

Lucia Hossu Longin : Această practică este excepţională, eu vă spun de o altă practică din instituţia noastră, această practică nu-mi dă mie siguranţă că se va proceda corect. Diminuarea numărului de colaboratori. Dacă aducem la TVR Info oameni cu 97 de milioane salariu...

Alexandru Mihai Lăzescu : Care, doamnă, nu este niciunul aşa, care-i ăla cu 97 de milioane?

Lucia Hossu Longin : Este pe drept conex, în fiecare lună, din mai până acum, are 97 de milioane pentru un talk show, nu vă supăraţi! Nu putem da banii ăştia!

Sorin Burtea : Există angajaţi care sunt de zeci de ani premiaţi peste tot şi au câţiva firfirici.

Lucia Hossu Longin : Nu se poate!

Alexandru Mihai Lăzescu : Dar n-are, doamnă, pe lună, are pe trei luni.

Lucia Hossu Longin : Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire.

×
Subiecte în articol: salariu TVR angajari bani publici
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close