Antena 3 Life Acesta este fructul care ne apără de razele ultraviolete. Dr. Bilic ne spune cât să mâncăm, ca să nu ne îngrăşăm

Acesta este fructul care ne apără de razele ultraviolete. Dr. Bilic ne spune cât să mâncăm, ca să nu ne îngrăşăm

de Milena Niță    |    10 Aug 2020   •   07:30
Acesta este fructul care ne apără de razele ultraviolete. Dr. Bilic ne spune cât să mâncăm, ca să nu ne îngrăşăm
Sursa foto: Agerpres

Pepenele este unul dintre cele mai gustoase şi îndrăgite fructe ale verii, ne apără de ultraviolete, prin conţinutul de licopen, dar trebuie să avem grijă la cantitatea pe care o consumăm pentru a nu ne face probleme la siluetă, spune medicul Mihaela Bilic.

"Pepenele galben sau roșu este constituit în proporție de 95% apă, fiind un aliment hidratant și răcoritor pentru sezonul de vară. Deși nu conține foarte mult zahăr (6-10%, în funcție de sortiment) are un gust savuros datorat substanțelor aromatice din structura lui, care stimulează într-un mod particular papilele gustative. 

Valoarea calorică a pepenelui este similară celorlalte fructe: 35 cal/100 g - pepenele roșu și 50-55 cal/100 g - pepenele galben.

Dr. Bilic: Limitați-vă la 1-2 felii/zi, dacă aveți probleme cu silueta

O felie de pepene galben (150 g) furnizează 2500 micrograme de betacaroten, adică întreaga doză zilnică necesară, dar și alte bioflavonoide și fitonutrienți benefici. 

În pepenele roșu, pe lângă provitamina A, găsim și licopen, un pigment cu efect antioxidant și de protecție a pielii împotriva acțiunii razelor ultraviolete. 

Atenție la cantitatea de pepene pe care o consumați, limitați-vă la 1-2 felii/zi dacă aveți probleme cu silueta sau folosiți-l pe post de gustare, neasociat cu alte alimente", a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close