Antena 3 CNN Life Aceste alimente pot provoca acnee și riduri! Îți pot distruge pielea. Evită-le cât poți de mult

Aceste alimente pot provoca acnee și riduri! Îți pot distruge pielea. Evită-le cât poți de mult

Unele alimente pot provoca dezastru în organismul nostru și nimic nu poate repara dezastrul provocat de ele. Aceste produse ar trebuie să dispară din meniul tău sau măcar redus consumul lor.

Aceste alimente pot provoca acnee și riduri! Îți pot distruge pielea. Evită-le cât poți de mult
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    03 Iul 2020   •   09:44

Sarea
Dacă te trezeşti dimineaţa cu ochii umflați, problema vine din recipientele cu condimente. În recipientul cu sare , mai exact, pentru că un consum ridicat de sare duce la retenţie de apă, iar astfel pielea se inflamează. Deoarece porţiunea de piele din jurul ochilor este foarte subţire, aceasta se umflă foarte uşor, iar chipul tău va părea obosit şi lipsit de strălucire. Consumul de sare are efecte cu atât mai dăunătoare cu cât înaintezi în vârstă.

Dulciurile
Prăjiturile, îngheţata, bomboanele sau, pe scurt, răsfăţurile dulci sunt bombe calorice, bogate în zahăr. Iar zahărul şi pielea sănătoasă nu fac casă bună împreună. Consumul de dulciuri are efecte nocive asupra proteinelor responsabile pentru tenul sănătos şi luminos, şi anume colagenul şi elastina. Distrugerea acestora face ca tenul să se rideze înainte de vreme, să-şi piardă fermitatea şi să capete un aspect tern, scrie clickpentrufemei.ro.

Laptele
Poate părea ciudat, dar consumul de lactate poate fi cauza dezechilibrului hor­monal din corpul tău, din cauza aportului de hormoni şi de antibiotice. Persoanele predispuse la acnee şi rozacee ar trebui să evite produsele ali­mentare precum laptele, brânza şi untul, dacă nu se specifică pe etichetă că sunt 100% organice. Urmele de antibiotice din alimente afectează flora intestinală, vitală pentru sănătatea pielii, datorită efectului antiinflama­tor şi antioxidant.

×
Subiecte în articol: alimente piele
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close