Antena 3 CNN Life Adevărul despre ciocolata neagră. Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău imediat după ce o mănânci

Adevărul despre ciocolata neagră. Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău imediat după ce o mănânci

Dacă vă place ciocolată neagră de calitate, cu un conținut ridicat de cacao, atunci trebuie să știți că e încărcată cu minerale și face minuni pentru organism.

Adevărul despre ciocolata neagră. Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău imediat după ce o mănânci
Sursa foto: Pixabay.com
11 Iul 2020   •   16:00

Ciocolata neagră are nutrienți care îți pot îmbunătăți sănătatea. Fabricată din semințele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.

100 de grame de ciocolată neagră cu 70–85% cacao conține:

11 grame de fibre
67% din doza zilnică recomandată pentru fier
58% din doza zilnică recomandată pentru magneziu
89% din doza zilnică recomandată pentru cupru
98% din doza zilnică recomandată pentru mangan

De asemenea, are o mulțime de potasiu, fosfor, zinc și seleniu! Desigur, 100 de grame este o cantitate destul de mare și nu ar trebui să o consumi zilnic.

Toți acești nutrienți vin, de asemenea, cu 600 de calorii și cantități moderate de zahăr. Din acest motiv, ciocolata neagră trebuie consumată cu moderație.

Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți

Ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici activi biologic și funcționează ca antioxidanți. Acestea includ polifenoli, flavanoli și catechine, printre altele.

Potrivit unui studiu, cacaua și ciocolata neagră au avut mai mulți antioxidanți decât orice alte fructe testate, inclusiv afine și boabe de acai.

Ciocolata neagră poate îmbunătăți fluxul sanguin și scăderea tensiunii arteriale

Multe studii au arătat că ciocolata neagră poate îmbunătăți fluxul sanguin și scăderea tensiunii arteriale, deși efectele sunt de obicei ușoare.

Ciocolata neagră poate reduce riscul bolilor de inimă

Într-un studiu efectuat pe 470 de bărbați în vârstă s-a constatat că ciocolata reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu o majorare de 50% pe o perioadă de 15 ani. Un alt studiu a relevat faptul că ciocolata consumată de două sau mai multe ori pe săptămână scade riscul de a avea artere blocate, scrie healthline.com.

Ciocolata neagră vă poate proteja pielea de Soare

Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi foarte buni pentru pielea ta. Flavonolii pot proteja împotriva daunelor solare, pot îmbunătăți fluxul de sânge către piele și crește densitatea și hidratarea pielii. Dacă plănuiți o vacanță la plajă, luați în considerare consumul de ciocolată neagră în săptămânile anterioare.

Ciocolata neagră poate îmbunătăți funcția creierului

Ciocolata neagră poate îmbunătăți, de asemenea, funcția creierului tău. Un studiu efectuat pe voluntari sănătoși a arătat că ciocolata neagră consumată timp de cinci zile a îmbunătățit fluxul de sânge către creier.

Ciocolata poate îmbunătăți, de asemenea, semnificativ funcția cognitivă la persoanele în vârstă cu deficiențe mentale. Poate îmbunătăți chiar și fluența verbală, transmite healthline.com.

×
Subiecte în articol: ciocolata
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close