Antena 3 CNN Life Adevărul despre pomelo. Ce conține, de fapt, acest fruct delicios

Adevărul despre pomelo. Ce conține, de fapt, acest fruct delicios

Pomelo conține numeroase vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C. Este un puternic antioxidant care stimulează imunitatea și ajută la prevenirea daunelor celulare.

Adevărul despre pomelo. Ce conține, de fapt, acest fruct delicios
Sursa foto: Pixabay.com
21 Iul 2020   •   11:05

Pomelo este bogat în potasiu, care ajută la reglarea echilibrului de lichide și a tensiunii arteriale. Mai mult, pomelo este plin de fibre.Un pomelo decojit (aproximativ 600 de grame) conține:

Calorii: 231
Proteine: 5 grame
Grăsime: 0 grame
Fibră: 6 grame
Vitamina C: 412% din doza zilnică recomandată!

Este deosebit de bogat în fibre insolubile, ceea ce ajută la prevenirea constipației. În plus, fibra de fructe, precum cea din pomelo, a fost asociată cu o densitate osoasă îmbunătățită, menținerea greutății pe termen lung, îmbunătățirea sănătății intestinului și a creierului și un risc scăzut al unor boli cronice, scrie healthline.com.

Pomelo te poate ajuta să slăbești!

Un pomelo decojit conține 230 de calorii, ceea ce reprezintă un număr redus pentru un volum atât de mare de hrană. Pomelo conține proteine ​​și fibre, ambele vă pot ajuta să vă simțiți plini pentru mai mult timp. S-ar putea să vă fie mai ușor să reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând pomelo.

Pomelo poate avea proprietăți anti-îmbătrânire

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, pomelo poate avea efecte anti-îmbătrânire. Antioxidanții, inclusiv vitamina C, pot ajuta la prevenirea afectării pielii.

Pomelo poate stimula sănătatea inimii

Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge. Un studiu de 21 de zile făcut pe șobolani a descoperit că suplimentarea cu extract concentrat de pomelo a redus nivelurile de trigliceride cu până la 21%, colesterolul total cu până la 6% și colesterolul LDL (rău - n.red.) cu până la 41%.

De unde vine pomelo?

Pomelo este originar din țările Asiei de Sud-Est. Este fructul citric cel mai mare, de forma unei pere uriașe de până la 20 cm lungime, de culoare galbenă-verzuie, cu coaja groasă, cu pulpa gălbuie, acidulată și ușor amară.

×
Subiecte în articol: pomelo vitamine
Parteneri
Aparatul din casa ta care consumă curent chiar și când nu îl folosești
x close