Site-ul mentionat alcatuieste o lista cu zece alimente care trebuie pastrate la temperatura camerei. 

Rosiile - Ideea ca rosiile vor avea o durata de viata mai lunga si vor fi mai tari daca sunt puse in frigider este gresita. Nu numai ca vor fi mai moi si mai fainoase, dar isi vor pierde si din gust. Este recomandabil sa se pastreze la temperatura camerei si sa se consume cand sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere. Daca unele parti incep sa se inmoaie, se pot indeparta, iar restul se poate consuma ca suc de rosii. 

Ouale - Este bine ca ouale sa fie pastrate in cutia in care au fost cumparate, la temperatura camerei. Daca sunt puse la rece, coaja absoarbe mirosurile din frigider, influentand gustul. 

Painea - Este un produs care nu ar trebui sa fie pus niciodata in frigider. Pastrat la rece, se usuca, se intareste, pierzandu-si prin urmare fragezimea. Pentru a-i prelungi durata de viata, painea poate fi infasurata intr-o panza curata si uscata sau tinuta in cutia de paine, cu un mar taiat in doua alaturi. Acesta absoarbe umiditatea, iar painea isi pastreaza coaja crocanta si miezul moale mai mult timp. Painea de forma rotunda se pastreaza buna mai multa vreme decat cea de forma alungita. 

Ciocolata - Cand este pastrata la frigider, ciocolata prinde la suprafata o pojghita fina alba. Nu este mucegai, ci grasime care iese deasupra. Consumul ei nu prezinta niciun risc pentru sanatate, insa gustul este alterat. Ciocolata se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in locuri ferite de lumina. 

Citiți mi multe pe foodstory.stirileprotv.ro