Antena 3 CNN Life Alimentul care grăbește îmbătrânirea. Nu mai consumați acest produs dacă vreți să trăiți mai mult! Este toxic pentru organism!

Alimentul care grăbește îmbătrânirea. Nu mai consumați acest produs dacă vreți să trăiți mai mult! Este toxic pentru organism!

Nu mai consumați acest produs dacă vreți să trăiți mai mult! Mulți români nu știu, dar laptele cu grăsimi vă poate grăbi îmbătrânirea. Cercetătorii au concluzionat că cei care consumă lapte gras îmbătrânesc mai repede cu patru ani, comparativ cu cei care evită acest aliment.

Alimentul care grăbește îmbătrânirea. Nu mai consumați acest produs dacă vreți să trăiți mai mult! Este toxic pentru organism!
Sursa foto: Pexels
de Maria Teodorescu    |    09 Aug 2020   •   16:42

Specialiștii au ajuns la concluzia că oamenii care consumă lapte cu grăsimi de mai mult de 3,6% îmbătrânesc cu patru ani mai repede decât cei care evită acest aliment, conform unui studiu la care au participat aproape 6.000 de persoane. 

Alimentul care grăbește îmbătrânirea. Nu mai consumați acest produs dacă vreți să trăiți mai mult!

Oamenii de știință au studiat alimentația acestor persoane și au descoperit că laptele cu conținut mare de grăsimi schimbă structura ADN-ului, grăbind procesul de îmbătrânire. Astfel, laptele pune presiune pe celulele din organism, accentuând moartea țesuturilor.

Astfel, specialiștii recomandă consumul laptelui integral, care conține 0,3% grăsimi pentru cele mai bune rezultate anti-îmbătrânire. De asemenea, se pare că oamenii care nu consumă deloc lapte trăiesc și mai mult decât cei care au introdus acest produs în alimentația lor. 

„A fost surprinzător cât de puternică a fost diferența. Dacă veți bea lapte cu conținut ridicat de grăsimi, ar trebui să fiți constienți că acest lucru are legatură cu unele consecințe semnificative. Nu este un lucru rău să bei lapte. Trebuie să fiți conștienți ce tip de lapte beți.”, a declarat profesorul Larry Tucker, cel care a analizat rezultatele acestui studiu.

Laptele - toxic pentru adulți. Poate cauza cancere

În jurul laptelui s-a construit un adevărat mit. Deși se știe că este un aliment extrem de util, recomandat copiilor, se pare că acesta devine dăunător dacă este consumat de adulți. De altfel, omul este singurul mamifer care mai consuma lapte la maturitate. 

Ultimul studiu al unor cercetători britanici de la Universitatea Havard au arătat că există o legătură directă între consumul zilnic de lapte din comerț și anumite boli. De exemplu, cei care au renunțat la lapte au observat o reducere a migrenelor cu până la 80%.

Studiile medicilor oncologi au arătat că prezența hormonilor de creștere care forțează triplarea cantității de lapte pe care o produc vacile în mod natural este legată direct de anumite tipuri de caner precum cancerul de colon (peste 56% dintre cazuri), cancerul mamar, cancerul ovarian, cancerul de plâmâni sau de stomac. Asta înseamnă că persoanele adulte care consumă zilnic lapte de vacă din comerț se expun unor riscuri de a contracta diferite forme de cancer.

Nutriționiștii mai atrag atenția și asupra faptului că laptele de vacă din comerț nu numai că nu întărește oasele, dar poate cauza ostoporoză la adulții de peste 30 de ani care consumă lapte zilnic.

Un studiu realizat de cercetătorii din SUA a relevat că bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 30 de ani și 55 de ani care consumă cantităţi mari de lapte şi lactate prezintă un risc mai ridicat de dezvoltare a bolii Parkinson, precum și a cancerului de prostată

Ideal este să căutăm acel tip de lapte și produse lactate care provin de la animale care nu au fost forțate cu hormoni de creștere sau antibiotice. 

×
Subiecte în articol: lapte imbatranire toxic
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close