Antena 3 CNN Life ANTENA3.RO LIVE. Dragoș Tuță, despre schimbările climatice şi poluarea aerului

ANTENA3.RO LIVE. Dragoș Tuță, despre schimbările climatice şi poluarea aerului

E foarte posibil sa le povestim nepotilor nostri despre zapada ca despre ceva magic, pe care nu il vor vedea decat daca vor merge la capatul pamantului.

ANTENA3.RO LIVE. Dragoș Tuță, despre schimbările climatice şi poluarea aerului
20 Feb 2020   •   15:00

E foarte posibil ca peste 30 de ani clima Bucurestiului sa fie cam ca a Bruxellesului. E foarte posibil ca jumatate din tara sa se desertifice. E foarte posibil ca in loc de peste in apa oceanelor sa gasim doar plastic si tot foarte posibil este ca multe dintre locurile minunate existente acum pe pamant sa fie niste gropi de gunoi.

Dragoș Tuță Mihaylov, de la Ambasada Sustenabilității în România va vorbi cu Maria Coman despre schimbările climatice şi poluarea aerului.

În toate marile oraşe avem probleme cu aglomerările. Mijloacele de transport sunt slab planificate. Am creat un spaţiu unde îi putem primi pe cei care pot veni cu îmbunătăţiri. Avem un cadru bine pregătit. Putem găsi soluţii împreună. Liderii politici şi administrativi ar trebui să fie preocupaţi de crearea acestui cadru. Cineva trebuie să înceapă.

S-a tot vorbit despre tema poluării aerului. Trebuie să ne uităm la cei care pot îmbunătăţi traficul din Bucureşti.

Maria: Sunt mulţi copii care au astm. Cineva ar trebuie să ne responsabilizeze pe toţi.

Dragoş: Senzorii odată ce vor fi instalaţi, vor aveam acces direct la informaţii. Bucureştiul a beneficiat de trafic aproape zero în perioada vacanţelor. E important să stăm cu toţii la masă şi să găsim soluţii pe termen scurt.

Schimbarea climatică a fost vizibilă şi resimţită de oricine. Temperatura din România a cresct cu 2.5 grade în ultimii 30 de ani. Noi tragem un semnal de alarmă către oficialităţi dar şi către liderii de business.

Maria: Clădirile din marile oraşe poluează foarte mult. Aerul condiţionat, etc. Izolarea prost făcută este iar o mare problemă.

Dragoş: Noi am trimis o scrisoare către toţi lidertii politice unde am relatat acolo probemele unde calitatea aerului este scăzută. Nu am primit nicio scrisoare, cu niciun plan concret.

Dragoş: Mulţumesc pentru invitaţie. Şi media are un rol foarte important aici. Cancan-ul politic este promovat la televizor. Ceea ce promovăm noi este responsablitate morală, dincolo de cea financiară. Nu te opri acolo unde te opreşte legea!

Dragoş: Business-urile ar trebuie să fie transparente şi să ştim ce impact au. Nu e doar responsabilitatea autorităţilor. Trebuie să fie o obligativitate legală.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro LIVE antena3.ro
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close