„Aveam 17 ani când m-am trezit cu el la mine în cameră. M-a dezbrăcat. Mi-a spus ceva cumplit, după ce și-a făcut plăcerea cu mine. De atunci venea des. Într-o zi, i-am povestit mamei. Ce reacție a putut să aibă! Nu o pot ierta!”

22 Aug 2019   •   00:06
„Aveam 17 ani când m-am trezit cu el la mine în cameră. M-a dezbrăcat. Mi-a spus ceva cumplit, după ce și-a făcut plăcerea cu mine. De atunci venea des. Într-o zi, i-am povestit mamei. Ce reacție a putut să aibă! Nu o pot ierta!” Foto: Pixabay.com

Avea 17 ani când tatăl său a violat-o prima dată. Iar chinul fetei a durat un an de zile. „Le spunea prietenilor de pahar că sunt amanta lui și mă amenința că le violează și pe surorile mele dacă spun ceva”. Într-o zi, fata i-a povestit totul mamei sale, dar reacția femeii a lăsat-o pe adolescentă fără cuvinte. 

Annie Lafferty s-a trezit cu tatăl său, acum în vârstă de 50 de ani, peste ea în timp ce se afla în pat. A amenințat-o că le violează și pe surorile lui dacă spune cuiva despre anul de abuz la care a fost supusă și o prezenta drept „o stricată” când le-o prezenta prietenilor în puburi.

Ca și când nu ar fi fost de ajuns, Annie susține că mama ei a început să râdă, atunci când și-a făcut curaj și i-a spus adevărul. În plus, pe tot parcursul procesului, femeia a fost alături de partenerul său, care a fost condamnat la 11 ani de închisoare. 

Annie, acum în vârstă de 25 de ani, a povestit pentru The Sun ce coșmar a trăit: „Tatăl meu trebuia să mă protejeze. Nu-l voi ierta niciodată și nici pe mama mea care nu m-a crezut. Acum vreau ca alte supraviețuitoare să știe că există o luminiță la capătul tunelului și că veți trece peste asta. 

Annie a crescut în Donegal, Irlanda, iar tatăl său o considera „lumina ochilor săi”. În 2007, când fata a împlinit 13 ani, bărbatul a devenit obsedat de ea și a început să o controleze cu ce să se îmbrace.

„Dacă aveam fustă sau ruj îmi spunea că sunt o stricată sau o curvă. Mă forța să-mi dau orice fustă sau rochie surorilor mele. Îmi interzicea să mă văd cu prietenii mei și mă obliga să vin direct acasă de la școală, în timp ce surorile mele mai mici aveau voie”. 

În 2010, Lafferty a violat-o pe Annie pentru prima dată, după ce i-a dat un pumn în timp ce dormea.

„Mi-a spus: „Ești fetița mea cea bună, ești singura în care am încredere. Mi-a dat jos pantalonii și chiloții și apoi s-a dezbrăcat. I-am spus „nu”, dar era prea târziu. Îngrozită, am stat întinsă acolo în timp ce mă viola. Îmi șoptea la ureche: „micuța mea femeie ușoară” și mi-a pus mâna peste gură ca să nu se audă plânsul. După, m-a amenințat că le violează pe surorile mele dacă spun cuiva și a plecat”.

A fost doar începutul la ce avea să urmeze.

x close