Ce arată de fapt data de expirare a alimentelor? Puțini știu asta

30 Aug 2017   •   08:34
Ce arată de fapt data de expirare a alimentelor? Puțini știu asta Foto: Antena 3.ro

Majoritatea oamenilor aruncă alimentele din frigider, mai ales după ce verifică eticheta de expirare a produsului. Iată însă că puțini știu ce arată de fapt datele înscrise pe produs.

Consiliul Național de Protejare a Resurselor a arătat că datele de expirare nu indică siguranța produselor, fiind mai degrabă niște indici legați de perioada în care produsul să fie păstrat pe stoc.

Alte variații ca „a se consuma până la” sau „valabil până la” indică, de obicei, estimarea producătorului în legătură cu prospețimea optimă a produsului, și nu informația legată de momentul în care nu mai poate fi consumat. Așadar, aceste date pot fi destul de incerte, scrie secretele.com.

Acestea sunt datele reale de expirare ale celor mai populare produse astfel:

Laptele

În cele mai multe cazuri, termenul de valabilitate a laptelui este de două săptămâni de la ziua inscripționată ca valabilitate, însă sfatul nostru este să îl mirosiți înainte de a-l bea, iar dacă ți se pare acru, să îl arunci iar dacă nu este acru, chiar dacă acesta a expirat, puteți să-l consumi fără probleme.

Mierea

Mierea poate rezista foarte mult timp, practic o viață întreagă, având în vedere că nu se evaporă, așa că mierea nu trebuie niciodată aruncată.

Ciocolata

Ciocolata la cutie poate rezista 6-9 luni la temperatura camerei și până la 18 luni dacă este înghețată.

Carnea de pasare, nepreparată

Poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar la frigider – câteva zile de la cumparare.

Parteneri
x close