Ce semnificație are bradul de Crăciun? Știați asta?

23 Dec 2017   •   08:30
Ce semnificație are bradul de Crăciun? Știați asta? Foto: Pixabay.com

Obiceiul bradului de Crăciun simbolizează dragostea nețărmurită a lui Hristos. În același timp luminițele pomului reprezintă stelele din paradis, iar steaua care se așează în vârf este identificată cu steaua de la Betleem, urmată de cei trei magi în căutarea copilului Iisus.

Nu în ultimul rând, pomul de Crăciun reprezintă viața și lumina infinită, prin acele pomului care sunt îndreptate în sus, către ceruri. În ceea ce privește originea împodobirii bradului, tradiția spune că aceasta își are originea în Germani secolului al XVI-lea, când popoarele germanice  aveau obiceiul de a impodobi brazii, atât afară, cât și în locuințe. Martin Luther, reformatorul protestant, este considerat ca cel dintâi care a împodobit un brad cu lumânări.

Potrivit legendei, în timp ce se ăntorcea acasă, într-o noapte întunecată de iarnă aproape de Crăciun, acesta a rămas impresionat de frumusețea stelelor ce străluceau printre crengile unui mic brad aflat lângă locuința sa. Pentru că a vrut să reproducă această imagine, el a așezat în bradul din casa, în crenguțe, lumânări asemănătoare stelelor, scrie secretele.com.

Parteneri
x close