Cea mai bună tocăniță de vară cu pui. Rețeta este ideală pentru curele de slăbit și se prepară exrem de repede

de Diana Ionescu    |    09 Aug 2020   •   23:00
Cea mai bună tocăniță de vară cu pui. Rețeta este ideală pentru curele de slăbit și se prepară exrem de repede Pixabay

Tocănița de pui este un preparat care se face rapid și se poate servi ca atare sau însoțit mămăligă, orez, paste sau piure. Rețeta se face din doar câteva ingrediente, care sunt la îndemâna oricui pe perioada verii. Rezultatul va fi un preparat delicios și light, numai bun pentru serile de vară.

Tocănița de pui este o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dietă, fără prea mare efort. În funcție de preferința personală se poate face mai zemoasă, sau mai uscată. Vă recomandăm să o serviți lângă o mămăliguță sau un piure, însă dacă încercați să scăpați de kilogramele în plus aceasta se poate consuma ca atare. Este o mâncare slabă în calorii și extrem de gustoasă. 

Ingrediente 

- 350-400 grame de piept de pui tăiat cubulețe
- 2 ardei capia
- 3 roșii 
- 1 ceapă roșie medie
- jumătate de conservă de ciuperci
- doi căței de usturoi și pătrunjel
- ulei 
- sare și piper 

Așteptăm rețetele voastre pe adresa de email [email protected] pentru a le publica. 

Metodă de preparare tocăniță de pui

1. Într-o tigaie se încinge uleiul, în care se adaugă usturoiul zdrobit. Se adaugă ceapa tăiată cât mai fin și ardeiul capia tăiat fâșii sau cubulețe. 
2. După ce s-au rumenit puțin ceapa cu ardeiul, adăugați bucățiile de pui. Amestecați bine. 
3. După câteva minute adăugați și ciupercile din conservă, spălate în prealabil și cu un pic de apă. Amestecați mix-ul până se rumenește puiul
4. Dați cele trei roșii prin răzătoate, și condimentați cu sare și piper. Adăugați sosul de roșii peste puiul cu legume și condimentați după gust 
5. Lăsați totul la fiert la foc mic. Când sosul începe să scadă și să se îngroașe, puteți opri focul. În farfurie, preparatul se servește decorat cu pătrunjel. Poftă bună!

Parteneri
x close