Antena 3 CNN Life Cea mai gustoasă prăjitură de vară! Este ideală pentru un răsfăț de weekend. Rețata simplă pe care o poate face și un începător

Cea mai gustoasă prăjitură de vară! Este ideală pentru un răsfăț de weekend. Rețata simplă pe care o poate face și un începător

Vara putem introduce fructe proaspete în rețete, iar rezultatul va fi un desert fresh, gustos și mai slab în calorii față de prăjiturile cu ciocolată sau creme sățioase. Prăjitura cu vișine se prepară rapid și poate fi făcută chiar și de un începător.

Cea mai gustoasă prăjitură de vară! Este ideală pentru un răsfăț de weekend. Rețata simplă pe care o poate face și un începător
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    11 Iul 2020   •   07:30

Rețeta este una simplă de urmat iar vișinele pot fi înlocuite cu căpșuni sau piersici. Dacă nu știți ce fruct să alegeți, aveți opțiunea de a pune un pic din fiecare, iar rezultatul va fi o delicioasă tartă de fructe.  Dacă doriți o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui făina albă cu una integrală dar atenție! Blatul nu va fi la fel de pufos, ci un pic mai tare. Nu trebuie să țineți minte gramajele, trebuie să aveți doar un mic cântar de bucătarie.

Ingrediente (pentru o tavă normală de cuptor)

- Se iau 5 ouă și se pun pe cântar cu totul fără să fie sparte, se cântăresc ouale cu coaja. Notați undeva gramajul acestor ouă. Se pune zahar pe cântar, în acelasi gramaj cu cel notat de la ouale în coajă. Se cântărește același gramaj de făină, ca cel de la ouale cu coajă.
- O cană normală de ulei de floarea soarelui, rapiță sau sâmburi de strugure (250-275 ml). NU puneți niciodată ulei de măsline pentru că amărăște prăjitura.
- Jumătate de pliculeț de praf de copt
- Jumătate de lămâie sau o linguriță de oțet
- Vanilie un pliculeț
- Jumătate de kg vișine

Metodă de preparare

1. Se cântăresc ouăle și se notează gramajul. Apoi se sparg ouale într-un vas de mixer și se adugă zaharul în cantitatea dată de greutatea oualelor. Se amestecă bine cu mixerul, până se face cremos

2.  Peste acest amestec se pune treptat făina și uleiul, de preferință pe rând, o lingură de făină, o lingură de ulei, până se termina uleiul din cană și toată făina.Consistența trebuie să fie ca cea a unei smântâni groase.

3. Într-o cană, separat, se pune praful de copt care se stinge cu lămâie sau oțet.

4. Se adaugă acest praf de copt stins și aroma de vanilie în amestecul de mai sus.

5. Compoziția se toarnă în tavă. Deasupra se pun vișinele, fără sâmburi. 

6. Se preîncălzește cuptorul. Pentru cei care au aragaz cu reglajul temperaturii, acesta trebuie să ajungă la 175-180 grade Celsius când se pune prăjitura în cuptor.

7. În acest timp se lasă tava cu prăjitura gata pregatită să se odihnească 5-7 minute înainte de a se băga în cuptor. În termeni populari se spune că "se lasă să vorbească cu îngerii". Practic, temperatura compoziției și a fructelor se aduce la un nivel asemănător, înainte de a fi băgate în cuptor.

8. Se pune la foc mic, către moderat, timp de 40 de minute și se rotește după 20 de minute. După 40 de minute se dă focul mai măricel până o vedem că este coaptă (culoare aurie).

9. Ca sa încercați coca, băgați o scobitoare în compoziție și o trageți înapoi, încet. Dacă nu rămâne nimic pe scobitoare înseamnă că  prajitura e coaptă. Daca rămâne coca pe scobitoare o mai lăsați în cuptorul aprins până vedeți că scobitoarea este curată.

10.Dupa ce opriți focul, întredeschideți ușa și lăsați prăjitura să mai vorbească puțin cu îngerii. NU mâncați prăjitura fierbinte.

×
Subiecte în articol: reteta prajitura vara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close