Antena 3 Life Ceaiul minune care îți detoxifică organismul și te ajută la slăbit! Câte căni trebuie să bei pe zi. Se găsește la orice plafar

Ceaiul minune care îți detoxifică organismul și te ajută la slăbit! Câte căni trebuie să bei pe zi. Se găsește la orice plafar

12 Aug 2020   •   16:22
Ceaiul minune care îți detoxifică organismul și te ajută la slăbit! Câte căni trebuie să bei pe zi. Se găsește la orice plafar
Sursa foto: Pixabay.com

Ne aflăm încă în perioada vacanțelor, așa că ne permitem inclusiv abuzuri alimetare. Doar că acest lucru ne dăunează serios organismului, iar pentru a reveni în formă este indicat să urmăm o cură de detoxifiere. Un ceai mai puțin popular în România poate fi un excelent remediu în acest sens.

Ceaiul de rozmarin se găsește la orice plafar, are un gust bun și o mulțime de beneficii pentru organism. Specialiștii în nutriție îl recomandă cu încredere, însă atrag atenția că acesta trebuie consumat cu măsură. O cură de 7 zile, cu câte trei căni pe zi, înainte de fiecare masă pentru eliminarea substanţelor nocive din organism şi accelerarea metabolismului este exact ce are nevoie cineva care dorește să revină în formă.

Ceaiul de rozmarin ajută digestia şi contribuie la descompunerea mai rapidă a alimentelor, de aceea este recomandat și pentru cei care doresc să slăbească. În plus, acesta ajută la eliminarea senzaţiei de balonare și reglează foarte bine și alte tulburări digestive.

Ceaiul de rozmarin se consumă înainte de fiecare masă principală, cam cu 30 de minute înainte. El conferă destul de rapid senzaţia de saţietate şi împiedică absorbţia grăsimilor nocive în organism. În acest mod stratul adipos deja existent se arde și se previne și formarea aluia în loc.

Ceaiul de rozmarin facem minuni mai ales atunci când este dublat de o alimentație echilibrată. Este preferabil ca pe parcursul celor 7 zile, când urmați cura de detoxifiere să renunțați la mâncarea de tip fast food, patiseri, prăjeli și să vă orientați către fructe, legume, cereale, carne falsă și să reduceți cantiatea de dulciuri.

La ce mai este bun ceaiul de rozmarin și cine NU trebuie să-l consume

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat că ceaiul de rozmarin mai ajută și la buna funcționare a sistemului nervos, dar și pentru creșterea părului.

„Rozmarinul ne ajută la circulația craniană, să ne funcționeze bine creierul, sistemul nervos. E o plantă aromată și face parte din tratamentul cu plante aromate pentru sistemul nervos. Stimulează foarte bine și creșterea părului”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3, care a explicat și cum trebuie preparat.

 
”Se pune o lingură de frunze de rozmarin la 300 de ml de apă, se infuzează o jumătate de oră într-un termos și se bea câte 150 g de două ori pe zi. O dată la prânz și o dată seara, nu dimineața. Seara înainte de culcare”, a conchis aceasta.

Cei care au tensiune arterială mare este bine totuși să fie atenți dacă aleg să consume ceai de rozmarin: „Cei care au tensiunea arterială ridicată nu au voie să consume prea mult această plantă. Două frunze pe friptură ar merge. Dar un ceai, o mâncare cu rozmarin, nu. E interzisă hipertensivilor!”, a mai spus aceasta.

×
Parteneri
x close