Antena 3 Life Ceaiul pe care trebuie să-l bei când începi să uiţi. O ceaşcă pe zi stimulează conexiunile creierului! (STUDIU)

Ceaiul pe care trebuie să-l bei când începi să uiţi. O ceaşcă pe zi stimulează conexiunile creierului! (STUDIU)

04 Iul 2020   •   08:45
Ceaiul pe care trebuie să-l bei când începi să uiţi. O ceaşcă pe zi stimulează conexiunile creierului! (STUDIU)
Sursa foto: Pixabay.com

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveţia, arată că ceaiul verde este extrem de bun pentru memorie. Stimulează conexiunile creierului, susțin cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au observat o îmbunătăţire a funcţionării memoriei după ce participanţii la studiu au băut ceai verde, transmite dailymail.co.uk. Acest studiu arată că ceaiul verde are numeroase beneficii.

Ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihiatrice, precum şi în cadrul unor terapii de recuperare, spun specialiștii. Participanții la studiu au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciţii de evaluare a funcţiilor memoriei.

Ceaiul verde îmbunătăţeşte memoria

Cercetătorii le-au monitorizat apoi activitatea cerebrală. Potrivit studiului, oamenii de ştiinţă au văzut o conexiune crescută între cortexul parietal şi cel frontal al creierului.

„Ceaiul verde ar putea creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului”, a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului, publicat în revista Psychopharmacology.

Sursa: Daily Mail

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close