Dr. Adina Alberts: "Oameni buni, vreţi să slăbiţi? Scoateţi aceste două legume din alimentaţie. Faceţi un experiment!"

de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   15:35
Dr. Adina Alberts: "Oameni buni, vreţi să slăbiţi? Scoateţi aceste două legume din alimentaţie. Faceţi un experiment!" Pixabay

Două legume banale şi gustoase din bucătăria noastră cresc pofta de mâncare şi ne îngraşă. Cel puţin asta susţine dr. Adina Alberts care precizează că este vorba de cantităţi mari din acele legume.

Medicul chirurg estetician Adina Alberts spune că ceapa şi usturoiul "consumate în exces îngraşă", din cauza faptului că ele cresc pofta de mâncare. 

Mai ales în această perioadă de după sărbătorile de iarnă, trebuie să fim atenţi la alimentaţie, pentru că mulţi dintre noi au acumulat câteva kilograme după mesele îmbleşugate şi multe din ele condimentate cu ceapă şi usturoi.

"Doamnelor şi domnişoarelor, sunteţi dornice să vă păstraţi silueta. Vă spun părerea mea vizavi de ce ar trebui să facem şi mai ales ce ar trebui să excludem din alimentaţia noastră în această perioadă.

Ceapa şi usturoiul sunt două alimente, două legume nelipsite din bucătăria românească. Mai mult, aş spune că românii fac abuz mai ales de usturoi, dar şi de ceapă. Fie că e gătit, crud, fie că îl punem în salate, cârnaţi, mici, tocăniţe, aceste legume sunt nelipsite de la orice masă din fiecare zi.

Dr. Alberts: Când tăiem ceapa, ea se apără pentru că e "atacată" de dăunători

Atât ceapa, cât şi usturoiul conţin nişte substanţe care, după cum bine ştim noi toţi, ne irită. Când tăiem o ceapă, începem să lăcrimăm, ne curge nasul, ne deranjează acea substanţă. Ea se numeşte alicină şi reprezintă de fapt mecanismul de apărarea al legumei respective în momentul în care este "atacată" de dăunători", spune dr. Adina Alberts, într-un clip video postat pe You tube.

Drept urmare, specialistul îi sfătuieşte pe cei care doresc să slăbească să renunţe la aceste legume.

Adina Alberts: De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită? Aceste legume cresc senzaţia de foame

"Păi, oameni buni, din moment ce această substanţă ne irită, ce credeţi că se va întâmpla cu ea dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita şi mucoasa respectivă, stomacul, intestinul?

De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită? Aceste două legume cresc senzaţia de foame, indiferent ce citiţi dvs pe net, pentru că sunt foarte multe informaţii şi unele se bat cap în cap.

Dr. Alberts: Faceţi un experiment. Mâncaţi ceapă sau usturoi crud. Ce observaţi după 1-2 ore? 

Faceţi un experiment. Mâncaţi ceapă crudă sau usturoi crud. Nu este adevărat că după 1-2 ore vă este foame din nou? Această substanţă, alicina, din cele două legume, creşte senzaţia de foame. Aşa li se întâmplă tuturor.

Haideţi să le eliminăm! Măcar pentru doamne şi domnişoare care doresc să-şi menţină silueta. Ştiu, sunt foarte multe beneficii pe care usturoiul le aduce sănătăţii, numai că ele se raportează la usturoiul crud.

Doriţi să vă păstraţi silueta? Doriţi să nu acumulaţi kilograme în plus? Doriţi să nu aveţi o poftă de mâncare exacerbată? Eliminaţi usturoiul şi ceapa din produsele pe care le veţi consuma!", recomandă dr. Adina Alberts.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close