Cel mai răcoros aperitiv pentru zilele caniculare. Este servit în toare restaurantele de lux și se prepară în doar câteva minute! Rețeta zilei 

de Diana Ionescu    |    05 Iul 2020   •   06:05
Cel mai răcoros aperitiv pentru zilele caniculare. Este servit în toare restaurantele de lux și se prepară în doar câteva minute! Rețeta zilei  Pixabay

Odată cu căldura, mâncarea gătită și orele întregi petrecute în bucăturie pot părea un chin. Din acestă cauză, aperitivele care se prepară rapid sunt ideale pe perioada verii. Frigăruile reci cu pepene și prosciutto sunt sărace în calorii și carbohidrați, au un gust senzațional și sunt gata în mai puțin de 20 de minute.

Frigăruile cu prosciutto și pepene sunt un aperitiv clasic italian, care nu se va demoda niciodată. Mozzarela și busuiocul din această rețetă vor adăuga un plus de gust preparatului, care va deveni cu siguranță unul dintre preparatele familiei tale. 

Ingrediente

- 1 pepene galben
- 12 frunze de busuioc proaspăt
- o cutie mare de bile de mozzarella
- 12 felii de prosciutto
- oțet balsamic
- bețe de frigărui

Preparare

1. Împarte pepenele în două iar apoi taie 24 de bucăți mici, de dimensiunea bilelor de mozarella
2. Asamblează frigăruile (12): începe cu pepenele, adugă o frunză de busuioc împăturită în două, o bilă de mozzarella, o felie de prosciutto iar la final adaugă încă o bucată de pepene 
3. Presară oțet balsamic peste frigărui și servește-le imediat. 

Parteneri
x close