Antena 3 CNN Life Cele două legume care îngrașă cel mai tare! Evitați-le, în special dacă sunteți la dietă. Ce recomandă nutriționiștii

Cele două legume care îngrașă cel mai tare! Evitați-le, în special dacă sunteți la dietă. Ce recomandă nutriționiștii

A venit vara și toată lumea este cu gândul la vacanță, mai ales după o lungă perioadă de izolare. Mare, soare și... costum de baie, ceea ce înseamnă automat mai multă grijă la kilogramele în plus. Așadar cei care sunt la dietă sau care vor să-și mențină greutatea trebuie să aibă mare grijă la ceea ce mănâncă. Există două legume care îngrașă destul de mult.

Cele două legume care îngrașă cel mai tare! Evitați-le, în special dacă sunteți la dietă. Ce recomandă nutriționiștii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Iul 2020   •   06:48

Cartofii ocupă locul 1 în topul legumelor cu multe calorii, mai ales dacă-i mâncați prăjiți. O alternativă este să-i consumați fierți, însă nu sub formă de piure la care adăugați unt și lapte pentru că atunci deja ați adăugat multe calorii.

Potrivit lui Elouise Bauskis, nutriționist la NutriCentre, cea mai iubită legumă cartoful este și cea cea mai proastă alegere pentru cei care își urmăresc greutatea. Foarte bogat în amidon și carbohidrați, consumul excesiv poate duce la creșterea numărului de kilograme în timp.

O alternativă nutritivă la cartof ar fi broccoli care are un conținut scăzut de calorii și care conține și vitamina C. Chiar și cartofi dulci sunt o soluție pentru că au o încărcătură glicemică mai mică, a explicat nutriționistul în cadrul unei conferințe.

Fasolea, o altă legumă care îngrașă

Fondatorul Hall Training System, Chris Hall avertizează cu privire la fasole și legumele similare acesteia, cum ar fi lintea. Nu sunt deloc recomandate în diete și chiar îngrașă.

„Acestea conțin o mulțime de proteine ​​și au o densitate ridicată de nutrienți. O ceașcă de linte are 227 de calorii, în comparație cu broccoli care are doar 31 - așa că, dacă sunteți într-o dietă limitată în calorii, ar trebui să vă supravegheți aportul acestor legume”, a spus nutriționistul.

Dacă optați pentru ciorbă de fasole, chiar dacă nu are carne, sau iahnie de post, veți dubla numărul de calorii pentru că, pe lângă fasole se adaugă de obicei şi alte legume. Fasolea bătută este o alegere mai bună,  însă doar cu puţin usturoi și neapărat fără ceapă prăjită. Trebuie ținut cont și că fasolea se digeră greu și atunci nu este deloc recomandată la cină.

×
Subiecte în articol: legume care ingrasa cartof fasole
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close