Cele mai tari trucuri ca să scapi în doar câteva minute de cele mai neplăcute pete

23 Feb 2017   •   17:00
Cele mai tari trucuri ca să scapi în doar câteva minute de cele mai neplăcute pete Foto: Pixabay.com

Să-ţi murdăreşti rochia preferată cu cafea sau vin roşu poate fi un adevărat dezastru. Nu şi dacă cunoşti cele mai tari trucuri pentru înlăturarea petelor.

De exemplu, ca să scapi de petele de cerneală, este nevoie să torni în locul murdar dezinfectant de mâini şi să laşi să acţioneze timp de 60 de secunde.

Pentru petele de ulei se foloseşte bicarbonat de sodiu. Se pune praful în locul pătat, care în prealabil a fost şters cu o cârpă uscată, şi se lasă să se acţioneze. După se freacă uşor până când pata dispare.

Petele de ruj pot fi înlăturate cu ajutorul unei felii de pâine. Se pune pe pată şi se freacă uşor locul până când pata dispare.

Petele de iarbă trec cu ajutorul sucului de lămâie, după care pe locul pătat se aşează sare. Frecăm uşor zona până se curăţă.

Petele de vin roşu dispar cu ajutorul nisipului folosit pentru pisici. Se pune pe pată şi se freacă uşor înainte de a fi curăţat. Un alt truc pentru petele de vin roşu este folosirea unei linguriţe de oţet, cu puţin săpun şi două căni de apă. Se aplică pe pată cu ajutorul unui prosop curat, după care se şterge cu un alt prosop uscat.

Petele de cafea dispar cu ajutorul unui gălbenuş de ou şi apă caldă. Se pune pe pată şi se freacă uşor, după care clătit cu apă rece. Tot pentru petele de cafea se foloseşte berea. Se toarnă puţin pe pată şi se freacă până când pata dispare.

 

x close