x close

Cercetătorii au descoperit grupa de vârstă care se bucură cel mai puțin de partidele de amor! Rezultatele sunt surprinzătoare

30 Iun 2018   •   15:35
Cercetătorii au descoperit grupa de vârstă care se bucură cel mai puțin de partidele de amor! Rezultatele sunt surprinzătoare

Aproape jumătate dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani nu au o viață sexuală satisfăcătoare, conform unui sondaj publicat de Health England. Aproximativ 7.000 de femei peste 16 ani au răspuns la primul sondaj de acest gen lansat de fundația de sănătate britanică care a analizat cele mai importante probleme când vine vorba de viața sexuală a femeilor.  

Satisfacția sexuală pare să crească odată cu vârsta, iar mai puțin de o treime dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 55-64 ani au raportat o lipsă a satisfacției sexuale în ultimele 12 luni, comparat cu femeile mai tinere. 

Evitarea unei sarcini nedorite a fost cea mai mare preocupare a femeilor în general când vine vorba de sex. Gestionarea menstruațiilor dureroase și grele a fost cea de-a treia problemă frecventă, în timp ce grija pentru o viață sexuală satisfăcătoare a fost a doua. Controale ginecologice necesare a fost a patra grijă, probleme de reproducere generale au fost pe locul cinci, iar dificultatea de a rămâne însărcinată a fost pe locul șase. Pe locul șapte s-au aflat bolile cu transmitere sexuală.

Printre alte constatări importante:

  • Majoritatea femeilor active sexual utilizează cel puțin o metodă de contracepție.
  • Aproximativ o treime dintre femeile care utilizează în prezent contracepția folosesc un dispozitiv intrauterin. 
  • O altă treime din femei au spus că folosesc pilula contraceptivă. 
  • Prezervativele au fost de asemenea o alegere populară, însă nu comună. 
  • 12% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au declarat că nu au utilizat nici o metodă contraceptivă, comparativ cu 33% dintre femeile cu vârste între 35 și 44 de ani și 45% dintre cele cu vârste între 45 și 54 de ani. 

Aproximativ o treime dintre femeile care au partcipat la studiu au prezentat simptome severe de sănătate reproductivă în ultimele 12 luni, de la sângerări menstruale puternice la menopauză și infertilitate, iar aceste descoperiri indică faprul că sănătatea sexuală rămâne, din păcate, un subiect tabu. 

Sursă: BBC
 

Parteneri
Parteneri
sati