Plăcinta de post cu mere este chiar mai bună decât cea "de dulce", datorită unui ingredient secret, care face aluatul să fie fraged și să se topească în gură.
"Icrele" de fasole reprezintă un preparat de post gustos și hrănitor. Această pastă fină și cremoasă se servește pe pâine prăjită, fiind un adevărat deliciu.
Salamul de biscuiți de post se prepară foarte ușor și este un adevărat deliciu pentru cei care vor să-și potolească pofta de dulce în această perioadă.
Ciupercile pane de post, învelite într-o crustă delicioasă și crocantă, reprezintă o gustare ideală în această perioadă. Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente.
Pancovele ardeleneşti sunt un desertul de post din bucătăria românească care a înnebunit internetul. Tot mai multe gospodine încearcă această reţetă pentru a-şi potoli pofta de dulce în perioada postului.
Negresa de post este o prăjitură delicioasă, care merită să fie încercată. Această rețetă este ideală și pentru cei care au renunțat la zahăr, însă vor să-și potolească pofta de dulce.
În perioada postului, micul dejun este o mare provocare pentru mulți, însă există numeroase preparate care pot fi consumate cu succes la masa de dimineață.
Bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar au proprietăţi şi utilizări similare. Există însă o diferenţă între ele, pe care puţine gospodine o cunosc.
Decorați cu miere și nucă din belșug, mucenicii moldovenești pot fi preparați ușor acasă, iar gospodinele iscusite cunosc foarte bine secretele aluatului perfect.
Tartele fără zahăr, cu fructe și aluat fraged, sunt un adevărat deliciu pentru persoanele care vor să-și satisfacă pofta de dulce, însă într-un mod mai sănătos.
Pe lângă faptul că este delicioasă, mâncarea de urzici este și foarte sănătoasă. Iată cea mai ușoară rețetă pe care o poți încerca în această primăvară.
Foile de prăjitură "10 linguri" rămân la fel de proaspete şi pufoase chiar şi după două luni de la coacere. Acestea se pot umple cu cremă de cacao, lămâie sau orice alt tip de cremă.
Maioneza este preferată de mulți români, însă știm cât de periculoasă poate fi când este consumată în cantități mari. Iată o rețetă de maioneză fără ulei, mai sănătoasă și chiar mai gustoasă decât cea clasică.