×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Rețetă de post. Sarmale de post ca la mănăstire

de D.G.   •   20 Mar 2017   •   18:16
Rețetă de post. Sarmale de post ca la mănăstire 817
sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Chiar daca par o versiune chinuita a sarmalelor traditionale, au devenit deja un punct de trecere obligatoriu in drumul vegetal spre Pasti (mai ales) sau spre Craciun. Se pot face, fireste, si cu varza proaspata, oparita cu bors, dar si in foi de vita sau in frunze de stevie. Varza murata le da insa un plus de forta, lucru deloc de neglijat, mai ales in posturile lungi.

Pentru o oala plina: 1 kg de ciuperci proaspete (de padure ar fi perfecte), usturoi (facultativ si dupa gust), 250 g de orez, 2-3 cepe mari, 1 morcov mare (se poate si fara), 150 ml de ulei, 200 g bulion de rosii, 2 pahare de vin alb sec, 3 kg de varza murata (cu aproximatie, depinde mult de calitatea foilor), 2 legaturi de patrunjel, cimbru, piper boabe, sare si piper.

Faceti toaleta ciupercilor, taiati-le feliute, caliti-le in putin ulei (adaugati si ceva usturoi pisat, de ce nu?) si lasati-le in pace. Curatati cepele, tocati-le marunt (eventual impreuna cu un morcov, curatat si el), caliti-le in restul de ulei, adaugati orezul, amestecati totul bine si nu va opriti pana cand acesta din urma nu devine translucid. Stingeti cu putin bulion lungit cu vin si continuati fierberea cam 10 minute continuand sa adaugati lichid din cand in cand (orezul nu trebuie sa fie complet fiert, ca se va mai coace si-n cuptor).

Continuarea, pe costachel.ro.

Gazduire web
Campanii SMS
sati