x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Rețeta originală a salamului de Sibiu. Conține sau nu carne de cal?

de D.G.   •   15 Noi 2017   •   09:04
Rețeta originală a salamului de Sibiu. Conține sau nu carne de cal? 817
foto: Pixabay.com

Celebrul salam de Sibiu a fost inventat de italianul Filippo Dozzi, care in 1885 s-a stabilit, impreuna cu sotia lui, in zona Poiana Tapului.

Barbatul, de profesie pietrar, se tragea din Udine, localitate cunoscuta pentru arta prepararii salamurilor crud-uscate. Evident, Dozzi este expert salamar, priceput in amestecarea mirodeniilor si a carnii.

Filippo Dozzi a observat că Sinaia are condiţii foarte bune pentru producerea salamurilor crud-uscate, cu termen de maturare foarte lung şi cu termen mare de garanţie, astfel că va cumpăra, în 1910, o clădire cu restaurant, cramă şi hotel.

Deşi există legenda că salamul de Sibiu conţine carne de cal, acesta este produs din carne de porc şi slănină tare, alături de sare, piper, usturoi şi alte mirodenii cu rol în dezvoltarea aromei binecunoscute a produsului. Afumarea se face numai cu fum de lemn de fag, care asigură o aromă deosebită, specifică.

Continuarea, pe observatorulph.ro.

Gazduire web
Campanii SMS
sati