Antena 3 CNN Life Cum să dormi puţin și să te trezeşti odihnit. Metoda prin care Salvador Dali reușea să odihnească doar în două ore

Cum să dormi puţin și să te trezeşti odihnit. Metoda prin care Salvador Dali reușea să odihnească doar în două ore

Cum să dormi puţin și să te trezeşti odihnit. Metoda prin care Salvador Dali reușea să odihnească doar în două ore
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
17 Iul 2017   •   17:08

Lipsa somnului poate fi o adevărată bătaie de cap mai ales în zilele de vară, când temperaturile îngreunează şi mai mult odihna.

Un somn odihnitor ne ajută să menţinem stabilă sănătatea corpului, dar mai ales să ne luăm doza de energie de care avem nevoie.

Potrivit Adevărul.ro, nu durata somnului este importantă, ci tehnica folosită.

Salvador Dali folosea o tehnică inedită  pentru un somn eficient, însă nu foarte drastică. Aceasta se numește ”Superhuman” și are următoarea formulă: șase reprize de 20 de minute, cu pauză la fiecare patru ore dormite, ceea ce însumează un total de două ore.

Există însă un neajuns: nu puteţi să întrerupeţi programul şi să treceţi peste anumite perioade de dormit, pentru că altfel vă veţi simţi obosiţi. Conform legendei, Dali aşeza o tavă metalică lângă pat şi stătea cu o lingură în mână. Când lingura cădea, artistul se trezea. Această stare intermitentă, între somn şi veghe, îi oferea idei noi pentru creaţiile sale.


 

×
Subiecte în articol: somn metoda tehnica odihna
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close