x close

De câte ori pe lună e normal să faci amor, în funcție de vârstă. Ce spun specialiștii atunci când ai peste 40 de ani

01 Oct 2019   •   23:32
De câte ori pe lună e normal să faci amor, în funcție de vârstă. Ce spun specialiștii atunci când ai peste 40 de ani Foto: Pixabay.com

Performanţele sexuale ale bărbaţilor scad, în timp, ca şi dimensiunile de care sunt atât de preocupaţi. Ce înseamnă normalitate în acest subiect explică medicii şi studii care au cercetat problema.

Aproape jumătate dintre reprezentanţii sexului tare sunt nemulţumiţi de proporţiile organului lor sexual. Odată cu înaintarea în vârstă însă, este normal ca bărbaţii să sufere o serie de transformări care ţin de mărime, aspect şi performanţă sexuală. Toate aceste schimbări produc efecte atât la nivel psihologic, cât şi la nivel fizic. Scăderea stimei de sine, impotenţa ori lărgirea prostatei sunt doar câteva dintre pericolele care îi pasc pe bărbaţi. Toate pot fi ţinute însă sub control.

Între 20–30 de ani, sunt normale în medie între 15-30 de acte sexuale pe lună. Între 30 şi 40 de ani, media este de 8, (+-5) pe lună (pot fi şi 3, dar şi 13). Între 40 şi 50 de ani, media scade la 4-8 pe lună. După 60 de ani, frecvenţa indicată de specialişti este de 4 (+-4) pe lună.

Citește continuarea pe Doctorul Zilei

Parteneri
Parteneri
sati