Antena 3 CNN Life De ce nu e bine să mănânci banane vara? Secretul dezvăluit de medici şi la care nici nu ne gândeam

De ce nu e bine să mănânci banane vara? Secretul dezvăluit de medici şi la care nici nu ne gândeam

Mulţi dintre noi am învăţat că o dietă sănătoasă înseamnă să mâncăm legume şi fructe preponderent, însă nu mulţi ştim care dintre acestea sunt indicate. Medicii spun că nu este bine să alegem orice fel de fructe, contează sezonul sau anotimpul.

De ce nu e bine să mănânci banane vara? Secretul dezvăluit de medici şi la care nici nu ne gândeam
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    16 Iul 2020   •   12:55

Probabil puţini s-au gândit la acest aspect atunci când au ales să mănânce un fruct. Sigur, vara sunt la mare căutare fructele de sezon, precum cireşele, pepenii, caisele, piersicile, astfel că nu mulţi se mai îndreaptă spre banane sau portocale.

Medicii spun însă că acest aspect al alegerii fructelor şi legumelor pe care le consumăm nu ar trebui să ţină numai de gust, ci şi de sănătate. 

Când ne dezechilibrează organismul fructele şi legumele

Specialiştii atrag atenţia că organismul nostru poate recunoaşte anotimpurile şi se coordonează în funcţie de ele, astfel că este total contraindicat să mâncăm fructe sau legume care nu cresc în emisfera noastră, pentru că ne pot dezechilibra metabolismul.

De asemenea, medicul nutriționistul Adina Rusu spune că aceste alimente, atunci când sunt consumate în exces, în extrasezon, ne pot chiar îmbolnăvi. Medicul explică acest lucru prin faptul că organismul se coordonează cu anotimpurile, iar noi îl dezechilibrăm atunci când alegem să mâncăm fructe care nu sunt de sezon, cum ar fi portocale sau banane, în timpul verii.

De ce să nu mâncăm banane şi portocale vara

În plus, nici legumele de seră nu ne ajută metabolismul. Vara, este indicat să alegem roşii, castraveţi, ardei, salate, vinete. Iarna ar trebui evitate roşiile, castraveţii şi consumate murături sau ce este pus la conservat, în toamnă. 

"Vor avea efecte nocive asupra organismului, crescând riscul de obezitate şi de sindrom metabolic. Ne putem confrunta cu diabet sau boli cardiovasculare", a explicat dr. Adina Rusu, potrivit mediafax.ro.

În ce priveşte fructele, în această perioadă trebuie consumate cele de sezon, respectiv cireşe, vişine, piersici, pepeni, caise, zmeură. Vara, sunt de evitat portocalele, bananele şi celelalte fructe care nu sunt de sezon.

Cele mai bune alimente pentru hidratare

Iar acum, vara, putem să ne hidratăm şi cu alimente, nu numai cu apă. Medicii spun că există şi legume sau fructe foarte bune pentru hidratare, pentru că ele conţin multă apă.

"Există legume şi fructe cu o cantitate mare de apă, peste 90%. Pepenii, care sunt vedetele sezonului, dar şi castraveţii, dovleceii, roşiile pe care le putem folosi oricând, mai ales că au puţine calorii", a spus medicul Luiza Pîrvu, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: fructe extrasezon banane
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close