Antena 3 CNN Life Deciziile luate în primele două ore după somn sunt cu 51% mai puțin inspirate. Mirela Zivari: "Nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective"

Deciziile luate în primele două ore după somn sunt cu 51% mai puțin inspirate. Mirela Zivari: "Nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective"

Cine se trezește de dimineață, ia decizii proaste. Este concluzia unui studiu care arată că abilitatea noastră de a face alegeri inspirate este redusă la jumătate în primele două ore după trezire.

Deciziile luate în primele două ore după somn sunt cu 51% mai puțin inspirate. Mirela Zivari: "Nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    16 Noi 2021   •   15:38

"Avem nevoie de mai mult timp până când capacitatea de concentrare a atenției, mecanismele noastre de gândire complexă, ar intra în funcțiune", a explicat, la Antena 3, Mirela Zivari, psiholog.

"Fiecare dintre noi știe că are un anumit ritm și, dacă ne-am obișnuit să ne trezim devreme, cu siguranță într-o oră-două, sau poate chiar mai devreme, în funcție și de tipul de situație pentru care trebuie să luăm o decizie, am putea să fim extrem de proactivi și atenți când ne hotărâm să facem un anumit lucru.

Dacă ritmul este mai după-amiază, e posibil să avem nevoie să ne încadrăm în acel interval de timp.

Cred că ține de fiecare dintre noi să se gândească la faptul că, de cele mai multe ori, deciziile nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective, iraționale, și că e nevoie să te gândești și să iei toate informațiile pentru ca decizia ta să fie una bună pentru tine în acel moment în care o iei.", a mai precizat psihologul.

 

×
Subiecte în articol: decizii somn mirela zivari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close