Antena 3 CNN Life Dieta potrivită pentru bolnavii de cancer. Dr. Mara Popescu: ”Nu renunțăm la carne. Soia, extrem de dăunătoare”

Dieta potrivită pentru bolnavii de cancer. Dr. Mara Popescu: ”Nu renunțăm la carne. Soia, extrem de dăunătoare”

Foarte mulți bolnavi de cancer renunță la carne când află acest diagnostic nefericit. Lucru greșit din punct de vedere al medicilor. Oncologul Mara Popescu ne spune la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” ce alimente este necesar să evităm dacă suferim de cancer, dar și cât dăunează de fapt zahărul atunci când suntem bolnavi.

Dieta potrivită pentru bolnavii de cancer. Dr. Mara Popescu: ”Nu renunțăm la carne. Soia, extrem de dăunătoare”
de Andreea Cigolea    |    05 Mar 2021   •   11:17

”În momentul în care am fost diagnosticați cu o boală neoplazică, ar trebui să avem un meniu variat, natural. Natural nu înseamnă excluderea proteinelor animale. Există câteva patologii aparte care necesită alimentație specială pe lângă cele generale. Spre exemplu în cancerul mamar încercăm să limităm aportul de vitamina A (produse animale grase, fructe/legume roșii), betacarotism pentru a nu ajuta boala să progreseze. De asemenea, nu recomand un consum crescut de soia pentru că vine cu fitoestrogeni.

Practic noi cu terapiile încercăm să scădem nivelul hormonilor și dacă se vine din exterior s-ar putea să nu fie benefic pentru pacient. Iar în cancerul de pancreas este important să avem un aport suplimentar de enzime pancreatice și să evităm fructele și legumele crude pentru că organismul nu le mai poate digera și un consum excesiv poate determina apariția multor efecte secundare neplăcute” a explicat medicul Mara Popescu, la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”. 

Mitul cărnii - tumorile cresc dacă mâncăm carne. FALS!

”Nu ne oprim din a consuma carne. Celulele tumorale, la fel ca orice celulă din organism funcționează pe bază de glucoză. Orice consumăm friptură sau miere, organismul nostru descompune toate elementele din acel produs, ajungând la glucoză. Zahărul nu alimentează tumorile, dar nu renunțăm la zahăr. E mult mai ok să consumăm zahăr decât îndulcitori. Pentru că îndulcitorii au fost asociați cu multiple patologii oncologice. Deci dacă tot decidem să mâncăm dulce, mai bine o facem clasic, cu zahăr sau miere. Între 2-5 lingurițe de zahăr zilnic nu dăunează pacientului oncologic, dacă nu are și alte patologii” a explicat oncologul Mara Popescu, la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close