Antena 3 CNN Life DIETĂ. Mare atenție la băuturile alcoolice vara! Pot ascunde enorm de multe calorii. Alegerile care ne vor menține silueta

DIETĂ. Mare atenție la băuturile alcoolice vara! Pot ascunde enorm de multe calorii. Alegerile care ne vor menține silueta

O singură seară în oraș cu prietenii te poate costa peste 1.000 de calorii, consumate doar din băuturi. Caloriile lichide se adună rapid, asta fără a lua în calcul masa pe care o iei din cauza apetitului crescut provocat de alcool. Rezultatul poate fi unul dezastruos pentru silueta de vară la care ai lucrat din greu.

DIETĂ. Mare atenție la băuturile alcoolice vara! Pot ascunde enorm de multe calorii. Alegerile care ne vor menține silueta
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    05 Iul 2020   •   08:30

Pentru a trece cu bine, și fără kilograme în plus, peste serile de vară petrecute cu prietenii la terasă, trebuie să faci alegeri inteligente și să renunți la băuturiile alcoolice foarte dulci care sunt servite în majoritatea localurilor.  

Cinci băuturi pe care trebuie să le alegi în locul cocktail-urilor clasice, pentru o siluetă de vis 

1. Gin tonic - 142 de calorii. Chair dacă este destul de sărac în calorii, nu lăsa apa tonică să te păcălească. Aceasta conține la fel de mult zahăr ca un suc obișnuit, doar că are mai puține calorii. Dacă îți place ginul, optează pentru gin cu apă minerală și lămâie. 

2. Martini - 124 de calorii. Este o băutură mai săracă în calorii față de alte cocktailuri, dar ai mare grijă! La trei astfel de băuturi ai consumat deja caloriile alocate unei mese mai light, de seară. 

3. Vinul alb -121 calorii: un pahar de vin alb poate fi foarte răcoritor vara, dar ai mare atenție la tipul de vin ales. Un vin sec are mult mai puține zaharuri și calorii față de un vin demi-dulce sau dulce, care poate ajunge și la 165 calorii/ pahar. 

4. Bere light - 103 calorii: berea este una dintre băuturile preferate ale românilor. Din fericire, această băutură poate reduce tensiunea arterială atunci când este consumată în moderație. Deasemena conție calciu, magnesiu și seleniu. O bere normală (nu în varianta light) conține în jur de 160 de calorii. 

5. Vodka soda - 97 de calorii: vodka cu un pic de apă minerală este cea mai bună alegere pe care o poți face vara. Are numai 97 de calorii și te va scuti cu siguranță de mahmureala de a doua zi. Te hidratează și nu are zaharuri, motiv pentru care te vei și odihni mai bine. 

Cocktailurile clasice, bombe calorice

Prin comparație, un cocktail Long Insland are peste 700 de calorii, o Pina Colada 650 iar un Mai Tai în jur de 350 de calorii. Evită aceste băuturi dulci cu orice preț,  nu numai pentru a îți menine silueta, ci și pentru a a evita o durere de cap insuportabilă a doua zi. 

×
Subiecte în articol: dieta bauturi alcool calorii
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close